7. února 2012

Muffiny s karamelem a falešný marcipán

Tak pro dnešek a asi na delší dobu poslední receptík. Zato vlastní nápad!  :-) Tentokrát trochu Valentýnský.
Někdo chytrý vymyslel, že bude vyrábět Salko již zkaramelizované. Rozhodně jsem to uvítala. Používám ho při výrobě domacího "bejlízu" a o Vánocích do krému. Napadlo mne ho použít jako náplň do muffinek. Pokus se podařil a tak si tuhle dobrotu rozhodně dopřejte i vy.

 
Použila jsem recept na kakaovník.
30 dkg polohrubé mouky
25 dkg cukru
2 vejce
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
10 dkg másla (rozpustit)
1/4 l mléka
Recept je na velký plech. Pokud budete dělat muffinky, můžete použít poloviční dávku.

Do formičky dejte trochu těsta, pak lžičkou karamelové Salko a opět trochu těsta. Doporučuji naplnit do poloviny formičky.


Falešný marcipán dělám ze 3 lžic sušeného mléka, 3 lžic moučkového cukru a 1 lžíce vody.


Upečenou muffinku pocukrujte a ozdobte srdíčkem z falešného marcipánu. To nejprve posypte kakaem a pak přilepte trochou Salka  

 

8 komentářů:

  1. Ivetko, Ty jsi ale šikulka a vlastní nápady se cení! Tak dobrou chuť, zdravím Margit

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá lákavě :) Určitě vyzkouším, ještě mi zbylo Salko z Vánoc :)

    OdpovědětVymazat
  3. skvělý nápad! Už jsem pekla potřetí během dvou dnů. Všichni chtějí ochutnat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šnečko, ty jsi pilná :-) Ale ono když chutná ostatním peče se nějak lépe, že?

      Vymazat
  4. Dobrý den, prosim Vás kolik se má dávat toho prášku do pečiva?
    Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  5. Dobry den, slo by pouzit na marcipanovou hmotu misto suseneho mleka Sunar? Mam tady plnou krabici po synovi a nevim, co s ni. Dekuji. Marketa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markét, rozhodně ano, Sunar bych řekla je ještě plnotučnější. Myslím, že moje maminka to také zkoušela. Iveta

      Vymazat