Tak pro dnešek a asi na delší dobu poslední receptík. Zato vlastní nápad! :-) Tentokrát trochu Valentýnský.
Někdo chytrý vymyslel, že bude vyrábět Salko již zkaramelizované. Rozhodně jsem to uvítala. Používám ho při výrobě domacího "bejlízu" a o Vánocích do krému. Napadlo mne ho použít jako náplň do muffinek. Pokus se podařil a tak si tuhle dobrotu rozhodně dopřejte i vy.
Použila jsem recept na kakaovník.
30 dkg polohrubé mouky
25 dkg cukru
2 vejce
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
10 dkg másla (rozpustit)
1/4 l mléka
Recept je na velký plech. Pokud budete dělat muffinky, můžete použít poloviční dávku.
Do formičky dejte trochu těsta, pak lžičkou karamelové Salko a opět trochu těsta. Doporučuji naplnit do poloviny formičky.
Falešný marcipán dělám ze 3 lžic sušeného mléka, 3 lžic moučkového cukru a 1 lžíce vody.
Upečenou muffinku pocukrujte a ozdobte srdíčkem z falešného marcipánu. To nejprve posypte kakaem a pak přilepte trochou Salka
Ivetko, Ty jsi ale šikulka a vlastní nápady se cení! Tak dobrou chuť, zdravím Margit
OdpovědětVymazatTo vypadá lákavě :) Určitě vyzkouším, ještě mi zbylo Salko z Vánoc :)
OdpovědětVymazatskvělý nápad! Už jsem pekla potřetí během dvou dnů. Všichni chtějí ochutnat.
OdpovědětVymazatŠnečko, ty jsi pilná :-) Ale ono když chutná ostatním peče se nějak lépe, že?
VymazatDobrý den, prosim Vás kolik se má dávat toho prášku do pečiva?
OdpovědětVymazatDěkuji.
Dobrý den!
Vymazat1 celý prášek do pečiva.
Dobry den, slo by pouzit na marcipanovou hmotu misto suseneho mleka Sunar? Mam tady plnou krabici po synovi a nevim, co s ni. Dekuji. Marketa
OdpovědětVymazatMarkét, rozhodně ano, Sunar bych řekla je ještě plnotučnější. Myslím, že moje maminka to také zkoušela. Iveta
Vymazat