Nejprve si upečeme piškot ze 4 vajec.
250 g polohrubé mouky
250 g cukru krupice
8 lžic oleje
4 vejce
trochu mléka
1 prášek do pečiva
Vejce a cukr ušleháme do pěny. Pak přidáme ostatní suroviny a promícháme. Mléka dáváme tolik, aby se dalo těsto dobře nalít na pekáč. Pekáč, který jsme vymazali a vysypali moukou. Dáme péct na 200°C. Čas nemohu říci přesně, buchtu kontrolujte a když je krásně zlatá a špejle do ní píchnutá je suchá, je hotovo.
Moje největší a nejmilovanější pomocnice :-) |
Na úplně vychladlý piškot vyšleháme
1 šlehačku a 1 vanilkový cukr
a do šlehačky přimícháme 2 zakysané smetany.
Rozetřeme na buchtu a poklademe ovocem. Já dávám banány, kiwi, jahody, broskve nebo mandarinky a nebo všechno najednou. :-) Podívejte na tu barevnou krásu.
Teď přijde na řadu ten Vitacit.
Ten rozpustíme v ½ l vody spolu s 1 vanilkovým pudinkem a 2 lžícemi cukru. Lehce povaříme. Za občasného míchání necháme vychladnout. Nalijeme na ovoce a šup s tím na chvíli do lednice, aby rosol ještě více ztuhl.
Věřím, že si pochutnáte! Iveta
Tento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatAkorát jsem dala místo šlehačky pomazánkové máslo a místo vanilkového pudingu ananasový :))
OdpovědětVymazatNejlepší buchta!!!
OdpovědětVymazat