úterý 7. února 2012

Muffiny s karamelem a falešný marcipán

Tak pro dnešek a asi na delší dobu poslední receptík. Zato vlastní nápad!  :-) Tentokrát trochu Valentýnský.
Někdo chytrý vymyslel, že bude vyrábět Salko již zkaramelizované. Rozhodně jsem to uvítala. Používám ho při výrobě domacího "bejlízu" a o Vánocích do krému. Napadlo mne ho použít jako náplň do muffinek. Pokus se podařil a tak si tuhle dobrotu rozhodně dopřejte i vy.

 
Použila jsem recept na kakaovník.
30 dkg polohrubé mouky
25 dkg cukru
2 vejce
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
10 dkg másla (rozpustit)
1/4 l mléka
Recept je na velký plech. Pokud budete dělat muffinky, můžete použít poloviční dávku.

Do formičky dejte trochu těsta, pak lžičkou karamelové Salko a opět trochu těsta. Doporučuji naplnit do poloviny formičky.


Falešný marcipán dělám ze 3 lžic sušeného mléka, 3 lžic moučkového cukru a 1 lžíce vody.


Upečenou muffinku pocukrujte a ozdobte srdíčkem z falešného marcipánu. To nejprve posypte kakaem a pak přilepte trochou Salka  

 

8 komentářů:

  1. Ivetko, Ty jsi ale šikulka a vlastní nápady se cení! Tak dobrou chuť, zdravím Margit

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá lákavě :) Určitě vyzkouším, ještě mi zbylo Salko z Vánoc :)

    OdpovědětVymazat
  3. skvělý nápad! Už jsem pekla potřetí během dvou dnů. Všichni chtějí ochutnat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šnečko, ty jsi pilná :-) Ale ono když chutná ostatním peče se nějak lépe, že?

      Vymazat
  4. Dobrý den, prosim Vás kolik se má dávat toho prášku do pečiva?
    Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den!
      1 celý prášek do pečiva.

      Vymazat
  5. Dobry den, slo by pouzit na marcipanovou hmotu misto suseneho mleka Sunar? Mam tady plnou krabici po synovi a nevim, co s ni. Dekuji. Marketa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markét, rozhodně ano, Sunar bych řekla je ještě plnotučnější. Myslím, že moje maminka to také zkoušela. Iveta

      Vymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...