10. srpna 2011

Keramika LEGLI

Je tomu právě týden co jsem na dovolené v Maďarsku blízko Balatonbogláru navštívila keramickou dílnu Legli. Protože jsem sama v červnu dokončila roční rakvalifikaci keramického zaměření, keramika je moje velká láska a malou keramickou dílnu si sama právě buduji. Byla to nádherná podívaná.




Majitelé této dílny bydlí na malém statku, kde mají ubytování, svoje keramické dílny, místo kde pořádají kurzy a samozřejmě obrovský obchod plný regálů s krásnou keramikou. Venku stojí velká pec, krásná zahradní keramika a vůbec je tam tááák moc nádherně. Pokochejte se i vy na jejich webových stránkách LEGLI.



 



Samozřejmě že jsem si dovezla, alespoň dva malé kousky. Vázičku a svícínek. Vespod je vyryto Keramika Legli a datum 2003. Celých 8 let na mě tahle radost v Maďarsku čekala, až si ji vyzvednu. :-)


2 komentáře:

  1. Ahoj, v září jedeme taky do Maďarska a už jsem si v průvodci vyhlídla městečko, kde se vyrábí porcelán a je tam i muzeum porcelánu. Doufám, že ho se mnou rodina navštíví a taky si přivezu něco hezkého. Tvoje úlovky jsou krásné a budou Ti dovolenou hezky připomínat.
    Jana

    OdpovědětVymazat
  2. Jani , vím že manufaktura porcelánu je v Herendu blízko Veszprému. Možná pojedete právě tam. Moje rodinka byla se mnou a až mě překvapilo jak všichni žasli nad tou krásou, když jsme vstoupili do obchodu a viděli ty plné police od podlahy ke stropu.
    Jani užijte si to v září i vy!
    Krásný víkend! Iveta

    OdpovědětVymazat