17. března 2020

Větvičky do vázy

Nevím jak vy, ale větvičky do vázy dávám každé jaro. Jsou z břízy, jívy nebo trnek. Mezi ně vždy vložím větvičky, které jsem předem nazdobila. Třeba je jen přetřu barvou, nalepím na ně malé bambulky nebo vyrobené kytičky. Na blogu mám několik návodů na výrobu kytiček. Z papíru, plata od vajec, filcu, látky ... Dneska vám ukáži jak na kytičky z Foamiranu.



Foamiran je velmi tenká pěnová guma, kterou lze lehce stříhat a pak ji tepelně upravovat pomocí žehličky.  Mám pomocníka jménem Big Shot a díky němu jsem si vyřezala kytičky jednu jako druhou. Pokud ho nemáte, musíte kytičky na gumu nakreslit třeba tužkou a vystříhat nůžkami.



Pak jsem kytičku po kytičce brala a přikládala ji na hodně rozpálenou žehličku. Přidržela jsem ji tam chvíli pomocí nůžek a ona začala měnit tvar a sama z žehličky sklouzla dolů.

Poskládala jsem si vždy k sobě minimálně tři kytičky různých velikostí.



Jednotlivé kytičky jsem si k sobě slepila pomocí lepidla z tavné pistole. Na zahradě jsem si ustřihla několik větviček z lísky. A zase pomocí tavné pistole jsem kytičky na větvičky přilepila. 
Pak už zbývalo jen naaranžovat větvičky do vázy s břízou a kočičkami.
Objevila jsem totiž u silnice poražený strom jívy a tak mi nebylo líto si pár větviček donést domů.






Žádné komentáře:

Okomentovat