16. března 2020

Broučci z kamínků

Odložený návod na malované kamínky z loňského jara. No však vidíte, že na fotkách kvetou pomněnky a na ty si budeme muset letos ještě chvíli počkat. Nejprve jsem na zahradě posbírala namalované berušky, které ležely i pod sněhem už několik zim. Protože nebyly přelakované  barva se z nich po čase oloupala. 


Pomocí štětce a červené akrylové barvy jsem kamínky znovu pomalovala, vatovými tyčinkami do uší se dobře malují detaily jako jsou černé tečky a pusinky zase lihovým bílým fixem.



 

Tak a teď znovu od začátku.


Připravte si oblázky, klidně i trochu větší. Nejraději je sbírám v potoce, ale na to musí být trochu tepleji. Akrylové barvy -  používám různé druhy, ale v poslední době pracuji jen s těmi malými od Artiste. Velký výběr barev, dobrá cena a opravdu hezky kryjí. A samozřejmě můžete malovat i temperovými barvami, ale kamínky nenechávejte venku, za chvíli by opršely.


Na každého broučka použijete jen dvě barvy, černou a další barvu. I já si jednotlivé plochy nejdřív předkreslím tužkou.



Oči pomocí vatové tyčinky a bílé barvy, pusinka lihovým fixem a místo teček změna. Připravila jsem si malá razítka kytiček a razítkovací podušku s permanentní černou barvou. Razítkovací barva se dá také nahradit akrylovou barvou nanesenou štětcem na houbičku.


Razítka jsou moje vlastní, kromě překližky občas vyrobím i něco jiného a testuji. Tady je ukázka tisku na papír a docela dobře by šli otiskovat i do keramiky, k tomu už se snad taky brzy dostanu.
A pokud máte taky nějaký nápad, co by se dalo s tak malými razítky podniknout, tak je najdete u mě v obchůdku.



Otisky razítka na kamínku nejsou dokonalé, protože  povrch není rovný jako papír. Ale myslím, že na kráse to broučkům neubírá.


Fotografie broučků na naší zahradě jsou z loňského roku, co nevidět budou mít bohyšky tak velké listy a pomněnky budou v plném květu.

Žádné komentáře:

Okomentovat