26. října 2014

Filcové růžičky - návod

Vyzkoušet filcové kytičky mě napadlo hned po vytvoření těch papírových. Jsou mnohem pevnější, trvalejší, dají se lépe využít a navíc ta krásná barevnost filcu. Že se líbí i ostatním jsem se přesvědčila na Flerjarmarku v Berouně. Prodávala jsem tam nejen jednotlivé kytičky, ale také brožky, prstýnky, náušnice a čelenky s nimi, ty si oblíbila nejvíc moje dcerka.
Vám nabízím nejen samotné kytičky - MALÉ a VELKÉ, ale také možnost koupit si celý filc A4 s nařezanými kytičkami a můžete si spolu s kamarádkami udělat tvořivý večer, tak jako jsem to udělala já.



Taková kytička je umotána z docela malého kousku materiálu. Na filc si obkreslíte tu samou šablonu jako na papírové růžičky. Od rovné části stáčíte do šneka a na konci stáčení nanesete trochu tavného lepidla.



Konec zatočím tak jak je na fotografii, aby spodní část nebyla příliš vysoká a nevystupovala. Díky tomu třeba kytičky na náušnicích neodstávají.



A pak už můžete použít kytičky ke zdobení. Na jaře vyzkouším ozdobit věneček, ale teď je dobré si vytvořit nějakou tu parádu, no ne? :-) Moje první kytičky putovaly na čelenku kamarádky mojí dcery. Zrovna obě přišly ze školy a já na její hlavě uviděla obyčejnou širokou čelenku. Říkám: "Simonko, můžu ti jí trochu vylepšit? " A bylo to. Kamarádka byla moc spokojená a já snad ještě víc. :-)

A pak přišly na řadu, náušnice, jak visací, tak puzetky, taky brožky na kabát a pro velké parádnice prstýnky. Holky na kurzu vyzkoušely umístit kytičku i na kovové lůžko a vyrobit tak zajímavý přívěsek.



4 komentáře:

  1. Dobrý den, kde by se dal koupit stroj na vyřezání růžiček z filcu?Děkuji Alča

    OdpovědětVymazat
  2. Dobry den..také moc prosim o radu kde koupit stroj..platím zlatem

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné! Určitě sama vyzkouším, protože miluju takové výrazné doplňky, které jsou veselé a barevné jako třeba prsteny s opály a další podobné šperky.

    OdpovědětVymazat