13. února 2014

Jaro v růžích

Dnes jsem opět tvořila jarně. Ještě více romantičtěji. Použila jsem ubrousek s růžičkami a ozdobila hned několik výřezů. Tahle varianta se mi opravdu moc líbí. Tenhle styl je prostě můj. :-)

Použila jsem ptáčky, kteří byli vyřezání přesně podle ubrousku z IKEA. Loňské jaro je prodávali a letos je nemohu objevit. Protože už mám posledních 10 kusů, snažila jsem se nazdobit ptáčky jinak.




Každý výřez je třeba natřít bílou akrylovou barvou, aby byl dobrý podklad pod ubrousek. Po zaschnutí je dobré výřez osmirkovat a zbavit ho chlupu, který pustí. Používám houbičku v kostce, je ideální na držení a dlouho vydrží. Oči a zobáček jsou také černou akrylkou. Očíčko maluji tak, že namočím do barvy dutou trubičku, ta moje je ze staré antény z auta. Možná by šlo použít i brčko.

Ptáčky jsem pak zdobila technikou decoupage malými růžičkami vystřihanými z ubrousku. Poté jsem okolí ubrousků natupovala lehce černou barvou. Zrovna tak i okraje.

Na některé ptáčky jsem přilepila magnetickou fólii.

Na jiné zase pomocí tavné pistole brožový můstek.

Tři ptáčky jsem navlékla spolu s korálky na vlasec a tak vznikla lehká, vzdušná závěsná dekorace.

Aby byla sada kompletní dodělala jsem ještě girlandu s vlaječkami a nápisem JARO.

A ještě jednu ušatou zaječici. Je vyrobena z naší skládačky.





1 komentář:

  1. Ahojky, Ivetule. :-), úplně náhodou jsem zavítala na tvé stránky a moc se mi tu líbí. Spoustu dobrých nápadů a inspirace. Určitě přijdu zase. :-)

    OdpovědětVymazat