5. ledna 2014

Tříkrálové kometky

Každým rokem chodím se zdejšími dětmi po obci. Chodíme dům od domu, přejeme lidem zdraví do nového roku a vždy jim dáváme malý dáreček pro radost. Letos jsme vyráběli malé kometky.



Vytiskla jsem si malá přáníčka, které bylo ještě před vystříháním třeba dodělat. Ještě , že na takové věci nebývám sama. :-) Vločková razítka jsem používala před Svátky a teď se hodila také.




Ráda používám ozdobné nůžky a tyto mám ze všeho nejraději. V tomto případě budou znázorňovat jako by byl papír ohořelý. Jindy působí jako sníh, rampouchy nebo stékající poleva dortu.

A tady už jsou všechna nastříhaná přáníčka dohromady. Pro dokonalost jsem je ještě přetřela po okrajích razítkovací barvou.

Kometky jsem lepila na špejli pomocí tavné pistole a po zaschnutí jsme na špejli navlékli malé přáníčko. Krabice se plnila a plnila až se úplně přeplnila :-)

Malých Kašparů, Melicharů a Baltazarů bylo letos 12.




3 komentáře:

  1. Moc pěkný nápad a úžasné kometky. Jste šikulové. Šárka

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera!!! Dárečky jsou bezkonkurenční a malí králové jak mají být !!! Takové koledníky přivítá mnohý s otevřenou náručí a ti starší, jak jsem mnohokrát zažila, i se slzami dojetí v očích. Taky jsem kdysi chodila a vyráběla kometky, protože dárečků od charity bylo málo nebo žádné. Bohužel potom naše vesnice přešla pod jinou charitu, jejímž jediným cílem tříkrálové sbírky je vybrat peníze :-(

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherný a skvelý nápad! :) Gabi

    OdpovědětVymazat