10. února 2014

Buchta s Margotkou.

Doma máme rádi sladké a určitě jednou týdně něco upeču. Tento víkend to byla buchta z Margotky. Tentokrát jsem vyzkoušela nový recept z Vareni.cz 
2 ks vejce, 1 tyčinka Margot, 1 balíček kypřící prášek do pečiva, 1 hrnek cukr krupice, 1 ks smetana ke šlehání, 2 hrnky polohrubá mouka
KRÉM
10 dkg cukr, 2 - 4 lžic rum, 10 dkg máslo, 1 ks žloutek
PODLE POTŘEBY
mouka na vysypání , olej na vymazání
POLEVA
máslo, čokoláda na vaření





Polohrubou mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme. Přidáme vejce, smetanu a nastrouhanou velkou Margotku. Pokud bude těsto příliš husté, přidáme trochu mléka.Plech si vymažeme olejem nebo máslem a vysypeme moukou. Buchtu pečeme v troubě při 180 °C, asi 20 minut., až bude buchta narůžovělá.


Mezitím než se buchta upeče, připravíme si krém. Nejprve si rozpustíme máslo, přidáme žloutek, cukr a rum.


Vzniklý krémem buchtu za horka polijeme, krém rozetřeme a necháme vsáknout.


Rozpustíme si čokoládu na vaření a trochu másla.


Buchtu necháme vychladnout a poté ji polijeme polevou z rozpuštěné čokolády na vaření a másla.


Ještě než čokoláda úplně zatuhla jsem do ní vykrajovátkem otiskla srdíčka.


Buchtu dáme odležet do lednice nebo jinam do chladu a pak už ji můžeme nakrájet na jednotlivé kousky.

4 komentáře:

  1. Děláš mi chutě...vyzkouším:-) Díky za recept.

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě upeču,vypadá hodně dobře.:-) Moc zdravím:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ivet, tahle buchta je u nás hodně oblíbená, jen ji nepolívám čokoládou, ale sypu grankem(může se i kokosem nebo oříšky) a do těsta přidávám trošku oleje, je potom vláčnější. O víkendu jsem ale pekla jinou buchtu - Tvoji tvarohovou mňamku, byla výborná, jen jsem udělala hodně těsta, hezký den,
    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, tak to jsem ráda, že Mňamka chutná, už jsem jid louho nedělala :-) Díky za bezva tipy na obmněnu téhle Margotky, budu jí rozhodně péci za chvíli zase, protože se po ní jen zaprášilo. :-)
      Krásné dny! Iveta

      Vymazat