13. března 2012

Ptáčci z papíru

I letos jsem se pustila do výroby papírových ptáčků, ty loňské jsem zalaminovala, ale letos jsem ptáčky ozdobila plastickou kytičkou a očíčkem z korálku.
Takového ptáčka si můžete zavěsit kamkoliv. Já plánuji ozdobit větvičky břízy a taky se dva z ptáčků uvelebili na mojí milované poličce.


Krásné scrapbookové papíry zvítězily. Rozhodla jsem se pro kombinaci růžové a zelené. Většina mých jarních dekorací, je v této barvě. Nakreslila jsem si jednoduchý tvar ptáčka a samozřejmě křidýlko.







Protože jsou papíry jednostrané a slabší, rozhodla jsem se je přehnout na polovinu a slepit.




Na velikost A5 se my vejdou 4 ptáčci a 4 křidélka.
Pak už stačí jen vystříhat.




A nebyla bych to já, abych nepoužila razítkovací podušku v hnědé barvě a nevytvořila patinu okrajů. U ptáčků, křidélek i kytiček.Na fotce je vlevo dole nepatinovaný růžový ptáček, prostě to není ono.



Přichystala jsem si ke každému ptáčkovi malou kytičku. Raznice jsou dvě. Jedna kytičku vyrazí a druhá ji dodá  3D efekt.



Kytičku je třeba přichytit ladícím hřebíčkem.


Křidélko jsem přilepila jen z poloviny, aby bylo také plastické.
V horní a dolní části jsem udělala otvory a tudy jsem protáhla bavlněný provázek. Horní slouží k zavěšení a ten spodní znázorňuje malé ptačí nožičky.
Černý korálek jsem nalepila na bílý papírový základ, aby hezky vyniklo. A zobáček jsem nakreslila hnědým permanentním fixem.

12 komentářů:

  1. Já jsem tento blog objevila až dneska! To snad není možný. Tolik krásy tady a já o tom nevím. :-) Už mám v oblíbených a budu tu často.

    Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andreo, taky jsem vás nějak míjela, pádím k vám nakouknout! :-)

      Vymazat
  2. Ivetko, perfektní návod, ptáčci jsou dokonalí!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezounké,já jsem pro změnu dělala ptáčky pomocí decoupage..Michaela

    OdpovědětVymazat
  4. Ivetko...ptáčci jsou nádherní....veselí a jarní.
    Pěknou neděli Jana

    OdpovědětVymazat
  5. Ďakujem,za námet.Už sú vystrihnutí a je to zlatulinké!

    OdpovědětVymazat
  6. Jééé, děkuji za nápad.Konečně s dětmi začneme vyrábět na Velikonoční jarmark. A když je to ubrouskovou technikou, tak to se ubrousek jen nalepí na tvrdší papír? To zalaminování je super, dětem to vydrží. Marcela

    OdpovědětVymazat