Dostala jsem báječný nápad místo BEBE sušenek použít Polomáčené sušenky, na buchtu , kterou dělává moje maminka. Já jsem si její recept přizpůsobila mojí malé nové troubě, kterou jsem si koupila kvůli pečení Fimošperků. Manžel navrhl, že jí budeme s sebou brát na dovolenou s karavanem a tak je třeba se připravit.
Pod fotkami jsem ještě vepsala původní recept s BEBE sušenkami na velký plech.
Trouba je malá, ale plech v ní byl, tak proč ho nevyzkoušet. Nemusí se rozehřívat, prostě jen dáte plech do trouby, nastavíte teplotu a už pečete. Já pekla na 180 °C 25 minut.
Na takhle malý plech jsem si připravila těsto z :
1 vejce
4 rovné lžíce cukru
10 vrchovatých lžic polohrubé mouky
6 lžic oleje
4 lžíce mléka
1/2 prášku do pečiva
Uvařila jsem vanilkový pudink ve 400 ml mléka, přidala 2 lžíce cukru a zašlehala 50g másla. To jsem ještě horké nalila na teplou buchtu.
Na teplý pudink jsem naskládala Polomáčené sušenky. Ty miluju! Byl to dobrý nápad, čokoláda se lehce roztekla a já nemusela ani používat polevu.
Původní recept:
Buchta s BE-BE
4 vejce
16dkg cukru
16 dkg pol. Mouky
½ prášku do pečiva
Vše ušleháme a dáme péct.
1 l mléka
3 vanilkové pudinky
15 dkg másla
15 dkg cukru
Uvařit pudink s cukrem a do něj zašlehat máslo. Teplé nalít na teplou buchtu.
Na teplý pudink poklást BEBE sušenky. Pokapat rumem a polít čokoládou.
To vypadá na výbornou mňamku. Už si píšu!! A ta trouba je super!! Hezký den. Peťa
OdpovědětVymazatMňaaaaaaam!!!! Príď aj ku mne upiecť takúto mňamku :-) ♥
OdpovědětVymazatAhoj Ivetko, tvůj blog je krásné místo a jsem moc ráda, že jsem tě dnes našla. Jdu si to tady prolézt a přidávám se hned k pravidelným čtenářům.
OdpovědětVymazatMůžu tě pozvat na návštěvu ke mně?
http://vad-art.blogspot.com/
Hezký den! S.
Dobrý den Ivetko, mohu se zeptat co je to za malinkou troubu? Jsme již s manželem sami dva a moc by se mi hodila. Proč pokaždé zbytečně rozehřívat velikou, když toho nepeču pro celou rodinu.
OdpovědětVymazatMoc děkuji za odpověď.Jana Černá
Dobrý den Jani!
VymazatTa moje trouba je značky Trend a koupila jsem ji nedávno v Globusu za 500,- Na trhu je spousta jiných značek i velikostí, stačí zapátrat a možná si počkat na nějako akci. Já ji koupila vlastně jen na Fimo,ale i na pečení je trouba skvělá. Je perfektní v tom že ji nemusíte rozehřívat a má časovač. Do 60 minut a teplotu do 240°C
Iveta
Ivetko, dík za odpověď. Porozhlédnu se. Já se věnuji především šití, ale fimo mi také láká, když vidím tu spoustu krásných věcí co se z toho dá udělat. Času je ale málo.Koncem roku konečně půjdu do vytouženého důchodu, tak snad nějaký také zbude na mé koníčky.Zdravím a máte krásné stránky se skvělými nápady. Hezký den Jana Černá
OdpovědětVymazatPíšu příspěvek jako anonymní, protože nevím jak tam dostat svoji adresu z facebooku. Tam fotku mám. Takže omluva za anonymitu.
Jani, my tvořilky by jsme potřebovaly dny ještě jednou tak dlouhé. :-) Přeji ať je v důchodu času víc než dosti a Fimo rozhodně vyzkoušejte. Kurzů je spoustu a je lepší na nějaký jít.
OdpovědětVymazatIveta
Tak jsem se tak na to dívala a říkala si že by se zase u nás na pohoštění mohla udělat buchta. co myslíte, takový základ když někdo přijde stačí a nebo vy byste nabízeli něco složitějšího?
OdpovědětVymazat