7. září 2011

10 + 1 náramek.

Poslední prázdninový týden jsem trávila s partou báječných žen na relaxačním pobytu v Sebuzíně. O tom týdnu by se daly psát dlouhatánské příspěvky. Já vám chci ale dneska ukázat krásu, kterou jsem se tam naučila. Díky Marcelce a Monice umím háčkovat náramky z korálků. Jakmile se vám tahle technika dostane do ruky musíte háčkovat a háčkovat. :-)
Pokud by jste to chtěli taky vyzkoušet zkuste se podívat na tohle VIDEO



1. Úplně první náramek, který jsem uháčkovala. Dala jsem si pro začátek těžký úkol. 5 druhů korálků a každý jinak veliký. Náramek mi přijde trochu námořnický a tak si k němu hodlám vytvořit triko. Brzy ho ukážu :-)
2. Další dva náramky jsou k mé nové sukni, ušité taky na Sebuzíně.
3. Náramek, který patří mé Kristýnce. Nosí ho stále na ruce a zjistila jsem , že světle růžové korálky už jsou lehce ošoupané.
4. Tyhle dva nosím k mému oblíbenému zelenému triku, třeba s černými džínami.
5. Náramek opět k sukni. Je nová a průsvitná, musím do ní ušít spodničku.
6. Cukrátkové korálky jsem si koupila v sobotu na Dobříši. Náramek z nich vyrobený patří opět Kristýnce.
7. "Mami mám pro tebe 3 úkoly", řekla v pátek Kristýnka, když přišla ze školy. Potřebuje nutně udělat náramky pro 3 nové kamarádky. Tohle je jeden z nich. :-)
8. A tady je druhý, který dnes nesla Týnka do školy.

No a kde že je ten poslední  náramek. Ten jsem si zapomněla vyfotit. Patří už mé kamarádce  a má zlatooranžovou barvu , tak jak to má Květka ráda.  

12 komentářů:

  1. Ivetko, to je nádhera! Tuhle techniku neznám, mrkla jsem na to video (bez zvuku), nepřipadá mi to složité, je to spíš potřeba, přesně jak píšeš, mít to v ruce. Ještě mám dotaz, jakou nitku dámy používaly, nebo to je gumička?
    Díky za ispiraci, moc zdravím!
    Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Helenko, nevím jestli bych to z videa pochopila. Mě to holky učily naživo. :-) Používá se Kordonet 80, ale i 60. Je na to prý vhodná proto že se netřepí, neroztáčí. Zkuste a uvidíte. Jo a háček číslo 4.
    Krásný večer! Iveta

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera. Kéž by se něco podobného chtěly naučit holky.

    OdpovědětVymazat
  4. No ten pastelovej je uzasnej. Strasne to potrebuju umet, ale nejsem, si jista, jestli to z tech navodu a videicek pochopim. Monika

    OdpovědětVymazat
  5. Krásne :o) Chcem sa opýtať akú dĺžku náramku uháčkujete kým to zošijete? Lebo ak to je na Kordonete tak je to pevné tak ako viete akú dlžku spraviť, aby som to potom na ruku dostala, prípadne, aby to nebolo veľké? Napr. ako ste robili tie pre dcérine kamarátky? Lucia

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucie, musíte si změřit obvod v nejširším místě ruky při navlékání - těžko se to vysvětluje, myslím tím přes všechny klouby a palec. Nebo si prostě změřte obvod zápěstí a přidejte nějaké 2 cm. Ono se to při navlékání přes ruku hezky převalí. Ještě se mi nikdy nestalo,že by náramek praskl, spíš se časem lehce vytahá.
      Krásnou neděli! Iveta

      Vymazat
  6. Dobrý den, ty náramky vypadají krásně a myslím, že je to i z videjka pochopitelné. Přízi kordonet jste tu už prozradila, ale mě by ještě zajímala velikost korálků. Předpokládám, že je to skleněný rokajl a asi jich bude na jeden náramek celkem dost.
    Žaneta

    OdpovědětVymazat
  7. Ano, je skleněný rokajl, nejlépe 4mm. A při navlékání je třeba navléknout zhruba 6O cm délku. I.

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý den, prosím, opravdu stačí navléknout "pouze" 60 cm korálků, a z toho je pak náramek na dospěláckou ruku? Děkuji Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucie, opravdu. Záleží na velikosti korálků. Raději navlékněte víc ono se pak těžko navazuje a vzniklý uzlík překáží. Iveta

      Vymazat
  9. Děkuji za opověď, mám doma jen malinkaté korálky, takže vyrazím na nákup a vyzkouším to. Jsem sama zvědavá, jestli mi to půjde tak, jak bych si to představovala.
    Žaneta

    OdpovědětVymazat
  10. Já už se tak těším, až dcera ještě trochu povyroste a budeme spolu dělat různé náramky a řetízky :-) . Když jsem byla mladá, tak mě to hodně bavilo, tak snad bude po mě :-) . Samotné se mi ale nechce dělat náramky, tak nosím stříbrné šperky. Ty si stačilo jen koupit. Je teda pravda, že jsem si k nim ještě musela, nebo spíš chtěla, přikoupit ultrazvukovou čističku , protože stříbro přece jen časem zšedne.

    OdpovědětVymazat