19. dubna 2011

VELIKONOČNÍ PTÁČCI



O zalaminovaných ptáčcích a jejich úspěchu jsem psala nedávno.
Teď se podívejte jak je vyrábím.Používám scrapbookové čtvrtky, které mají krásný vzor. Protože jsou oboustranné, ptáček je krásný i ze zadu. :-)


Podle šablonky si vystříhám jednotlivé ptáčky, křidýlka a nově i kytičky jako ozdobu na jejich ocásek. Všechny díly patinuji razítkovací barvou. Prostě mi to tak přijde hezky začištěné.


Jednotlivé dílky slepím. Při okraji černým fixem nakreslím falešné prošití. No a v podstatě je hotovo. Jenže, pokud chcete ptáčka použít, jako ozdobu třeba do květníku, vlhkost by mu ublížila. Já ptáčky laminuji.

 Ptáčky naskládám vedle sebe do vnitřku folie a projedu laminovačkou. Mám malou, zakoupenou v nějakém hypermarketu. Na doma určitě stačí a stála okolo 400,- Některá copycentra laminování nabízejí, pokud tedy laminovačku nemáte, zeptejte se tam.


 Největší úspěch mají ptáčci nalepení na malé špachtličce. A ptáčky nalepené na dřevěný kolíček si zase můžete přichytit třeba na větvičku vrby ve váze. Naposledy jsem laminovala slepičku a její fotonávod zveřejnila na Holkách v akci. Mám z ní radost!



K zavěšení jsem letos vyráběla i ptáčky látkové.  Pro tvořilky, které si ptáčka dovedou vytvořit samy jsem připravila sady s materiálem, Stačí si jen vybrat barvičku a vše i s návodem je po ruce. Podívejte v E-shopu. A pokud chcete mít ptáčky hned hotové ještě na vás některé čekají v hnízdečku. :-)

6 komentářů:

  1. dobrý den, chtěla bych se zeptat, kde se dá koupit ten papír? děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Papiry se daji koupit ve vytvarnych potrebach,spoustu je jich na internetu a pokud by jste chtela i ja vam mohu nejake nabidnout a po zaplaceni na ucet pak poslat postou,kdyztak se ozvete - ivetule@seznam.cz

      Vymazat
  2. Nádherné! Tak ty si určitě s dětmi vyrobíme! Moc děkuji za tutoriál a dovolila jsem si jej sdílet (samozřejmě i s odkazem na Vaše krásné stránky) na svém blogu

    OdpovědětVymazat
  3. nejde prosím někde stáhnout ta šablona? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiložila jsem do příspěvku šablonu ptáčka na šití, kterou jsem měla uloženou. Snad vám bude vyhovovat. Iveta

      Vymazat