24. března 2020

Rozkvetlé okno - PDF zdarma

Stýskalo se mi po malování a tak jsem vzala do ruky tužku a vyrobila dlouho plánované kytičky do okna. Hned je ten svět veselejší.
Navíc jsem si říkala, kdyby si tak kytičky do okna vyrobilo co nejvíce lidí byl by to hezký pohled.
Na konci návodu jsou 3 omalovánky ke stažení.





Pokud budete chtít postupovat tak jako já a nakreslit si svoje vlastní kytičky  nebo jiné motivy, tak stačí vzít do ruky tužku a obyčejný papír. Fantazii se meze nekladou, kytičky vůbec nemusí být reálné, kreslete tak jak vás napadne. Předkreslené kytičky pak obtáhněte černým fixem nebo popisovačem a tužkou nakreslené linie vygumujte.



Můžete začít vymalovávat. Já zvolila docela obyčejné vodovky. Zkuste použít třeba pastelky nebo fixy. Vůbec nevadí když budete přetahovat, stejně kytičky vystřihnete.




Po zaschnutí barev přijde kouzlo, díky kterému se stanou vaše kytičky transparentní a tedy barevnost bude vidět z obou stran.
Houbičku si namočte do oleje. Já použila v tomto případě obyčejný slunečnicový, osvědčil se, ale dobře poslouží i dětský olejíček a kytičky budou krásně vonět.



Teď musíte olej z papíru dostat pryč. Stačí papír přežehlit přes kuchyňskou utěrku nebo novinový papír. Mastnota se do nich nasaje.



Jednotlivé kytičky si vystřihejte a ponechte i širší černou linii fixu. Kytičky jsou pak výraznější.



Pomocí malých kousků izolepy si kytičky přichyťte na sklo. Já polepila celou horní část okna. Na střídačku malé a velké kytičky mezi nimi sem tam nějaké to lupínko.



Samozřejmě jsem si zašla i na dvůr, abych viděla jak kytičky vypadají zvenčí. Jsou krásné i odtamtud a ještě hezčí budou až na ně ráno bude od východu svítit sluníčko.


Takže pokud nechcete nebo neumíte nakreslit kytičky, můžete si stáhnout moje PDF a vytisknout si je. 
2 stránky kytiček a 1 lístečků jsou TADY.


Žádné komentáře:

Okomentovat