23. února 2015

Malování akvarely

Tentokrát jsem si zahrála na malíře. Při malování těchto obrázků jsem si uvědomila , jak moc jsem jako malá chtěla být malířkou, jak jsem byla smutná, že moje obrázky nejsou právě takové jaké bych chtěla. A ono je to tak jednoduché. Můžete si půjčit obrázek někoho, kdo to umí a vymalovat si ho jako omalovánky.
Zrovna tak jsem to udělala já. V časopisu Kreativ je takových omalovánek hned osm a vy se můžete sami rozhodnout jak s nimi naložíte. Necháte obrázky jen tak, použijete na vymalování tužku, pastelku, voskovky, progresy ( ty jsem jako malá měla hodně ráda ) anebo jako já akvarelové pastelky.

Obrázek jsem si naskenovala do počítače a vyjmula 3 výřezy, které se mi nejvíce líbily. Jeden s budkou, druhý s klecí a třetí s krmítkem. Každý obrázek je jiný a přitom si jsou tak podobné. Obrázky jsem vytiskla na čtvrtky, aby jsem mohla roztírat akvarely mokrým štětcem.




Pastelkami se maluje moc hezky, jsou měkké a protože jsem si loni v létě koupila velikou sadu se 72 barvami, je výběr opravdu velký. Stačí jen obtáhnout čáry. Ty na obrázku z Kreativu nejsou plné, ale tečkované a tak nejsou pod pastelkou skoro ani vidět.

Po obtažení všech čar, pak přijde na řadu štětec. Je to takové malé kouzlo. Motivy musíte roztírat postupně, aby se vám barvy nesmíchaly. Postupně vymalujete celý obrázek. Okraje nejsou rovné, ale do ztracena.


Poté vymalujte pozadí. Po zaschnutí i těchto ploch jsem ještě lehce vystínovala tmavší barvou. A ty nejdůležitější motivy jsem lehce obtáhla černým tenkým kuličkovým fixem.

Obrázky jsem dala do kliprámů a už zdobí naši verandu. Jsou jarní a možná si takto vyrobím obrázky na všechno roční období a budu je průběžně měnit.



5 komentářů:

  1. Super nápad. Vyzkoušíme s Adélkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky Hani, určitě si to užijete , tak jako my s Týnkou. :-)
      Zdravíme vás obě dvě.

      Vymazat
  2. Krásné barvy. Díky za nápad. Jen musím pořídit akvarelové pastelky. Z Kreativu jsem nadšená, povedl se!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, díky za milou zprávu, pro začátek stačí třeba balení po méně kusech, ale věřím, že až akvarelky vyzkoušíš, tak koupíš více. :-)

      Vymazat
    2. Ne ne, Ivi. Když už, tak už. Koupila jsem rovnou 36 barev, abych měla pořádný výběr. Já se znám, základní barvy by mi určitě nestačily, připadaly by mi fádní :-))) Cenový rozdíl už nebyl tak velký. Takže už jen naskenovat, vytisknout a jdu do toho ;-)

      Vymazat