14. července 2012

Oblázkové květináče.

Na internetu se mi zalíbily květináče s oblázky. V OBI jsem si koupila transparentní sanitární silikon, který mi přišel vhodný jako lepidlo na umělohmotné květináče. O víkendu jsme se koupali v bývalém pískovém lomu a tak jsem si nasbírala spoustu krásných oblázků. Rozhodně nezůstanu u těchto dvou kousků. Silikony zbylo víc než dost a tak teď sháním velký čtvercový plastový květináč, abych se mohla pořádně vyřádit.


Přichystejte si květináče, spoustu oblázků a vhodné lepidlo. Já zvolila plastové květináče, oblázky ze zatopeného pískového lomu a sanitární silikon.



Pomocí pistole je třeba nanést vrstvu silikonu a přikládat kamínky jeden vedle druhého. Silikon je bezvadný v tom, že se vám nelepí na prsty a přitom kamínky bezvadně drží a dají se dostatečnou dobu přesunovat.

Do druhého dne silikon krásně zaschne a zůstane průhledný.   


5 komentářů:

  1. Milá Iveto,
    děkuji za skvělou inspiraci :-)
    Před lety jsem si od moře přivezla celou zavařovačku (já vím, jsem úplný cvok, že jsem to táhla z Kréty letadlem) malých oblázků a jemných malinkatých lasturek. Pořád jsem to schovávala a nevěděla co s tím. Teď už - díky Vám - vím.
    Doufám, že mi to vyjde tak skvěle, jako Vám.
    Hezký den
    MartinaK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino v kombinaci s malými lasturakami budou květináče ještě krásnější. Ať se podaří!
      Iveta

      Vymazat
  2. Super nápad! A drží to na tom silikonu fest? Nemá snahu se od květináče odlepovat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samotnou mě překvapilo, že to v pohodě drží, on je ten silikon vlastně pořád pružný, třeba oproti lepidlu z tavné pistole.
      Květináčky jsou venku na dešti a jsou úplně v pořádku.
      Iveta

      Vymazat