26. dubna 2016

Triko s Mimoněm - návod

Návštěv na mých stránkách je stále hodně a já se až stydím, že už jsem pro vás dlouho nevložila nějaký příspěvek. Mám jich tu nachystaných víc než dost a tak se máte na co těšit . :-)
Triko s Mimoněm jsme dělali s Týnkou v létě na táboře.... fotky mi uvízly v telefonu, ale někteří z vás už je možná viděli na FB profilu Ivetule.
Přikládám do návodu další a kdyby jste se do výroby také pouštěli, ať máte také takovou radost z práce i výsledku jako my. :-)

Šablonka je na velikost listu A4 a trika velikosti 152. Pokud budete potřebovat jinak velkou, prostě si ji upravte před vytištěním v počítači.




Šablonce vystřihněte středy očí kromě panenek. Obkreslete si linie a ty pak vybarvěte pomocí štětce nejlépe stříbrnou barvu na textil. Já použila bílou barvu s perletí, do které jsem přimíchala trochu černé a ta stříbrná opravdu vznikla. Bělmo je malované tou bílou s perletí.
Pomocí lepící pásky jsem si označila místo , kde je třeba namalovat držátka brýlí a udělala je po stranách do ztracena.
Vyhrála jsem si s panenkami a vyplatilo se jsou jako opravdové. Jedno hnědé, druhé zelené, černáý střed a pomocí plochého štětce jsem tmavší hnědou udělala od středu do stran paprsky. Nezapomněla jsem ani na bílé odlesky.

Fixou na textil jsem dodělala vlasy a pusinu. Protože je vrstva barvy na triku docela velká, povrch je takový gumový a je třeba ho žehlit z rubu nebo přes pečící papír. Už jsme vyzkoušela i praní a drží báječně.

Poslední fotka je z doby současné, Týnka si triko oblíbila a pokud zrovna není v prádelním koši, má ho na sobě. Prala jsem ho tedy už mockrát a výraz v mimoňském oku je pořád hezký :-)


A ještě další fotky od mojí kamarádky Danušky. Nechala se mnou inspirovat a protože je učitelka nevzniklo jen triko pro ní, ale pro celou třídu. Povedla se! :-)



1 komentář: