4. října 2020

Věnec s háčkovanými dýněmi

Minulý týden nebylo zrovna moc hezké počasí. Bylo načase zatopit v krbu, zapálit svíčku a vzít háček do ruky. Taková pravá domácí podzimní atmosféra. Docela jsem se v tu chvíli začala těšit na dlouhé zimní večery, kdy bude zase dost času na tvoření.

Chtěla jsem uháčkovat něco podzimního a tak jsem začala pokukovat na YouTube po nějakém hezkém návodu. Narazila jsem na háčkované dýně. TADY máte odkaz, podle kterého návodu jsem pracovala. Malé jednoduché tvoření, které je rychle hotové.

Sáhla jsem po šedé melírované přízi. Takové neobvykle barevné dýně, které se ale budou hodit na můj jídelní stůl, k bílému květináči, růžovému vřesu a růžovobílému prostírání.

Pro mamku jsem uháčkovala jednu klasicky oranžovou dýni. 

A pak to přišlo. Můj výtvor jsem nafotila a zveřejnila na Instagramu. Pod #crochetpumpkin jsem objevila profil s háčkováním. Nádherné věci, krásné fotky a skoro takové malé dýně naaranžované na podzimním věnci. 


Každý večer jsem si během týdne u televize uháčkovala jednu malou dýni. Včera jsme s mamkou likvidovaly tak jako každý rok, přerostlé psí víno. Z větví jsem si umotala hned několik věnců. Jde to opravdu moc hezky.


Tadá!!! Je na světě. Můj letošní podzimní věnec.




1 komentář:

  1. Ivet, věnec je moc hezký, taky jsem podobný před lety dělala.
    I já si ráda motám základy na věnce z přísavníku.
    Měj hezké podzimní dny, Helena

    OdpovědětVymazat