14. března 2017

Jarní výzdoba fialová

Ano tvořím stále, nejen pro druhé, ale také pro sebe. To, že to nedávám na mém blogu vědět, mě trochu mrzí a tak je třeba to napravit.

Okna jsem myla už před několika týdny a truhlíky na nich byli až do dneška trochu smutné. Koupila jsem si fialové a bílé macešky a k nim do truhlíku vyrobila malé ptačí dekorace.


Na naší louce roste několik bříz. Jenda z nich se už před několika lety vyvrátila a já mám pořád dostatek větví, proutků a kůry na tvoření. Dnes jsem si uřízla dva, asi 20 cm dlouhé špalíky.

Do špalíků jsem ze shora vytvořila otvor, šlo to dobře pomocí kladívka a křížového šroubováku. Kdyby mě tak viděl manžel :-)
Špalíky jsem pak zapíchla mezi macešky do mých bílých truhlíků.

Tyhle ptáčky z překližky už řežu delší dobu, ale jen v menších velikostech. pro tuto příležitost jsem vyřezala větší - 14 cm. Jsou u mne v obchůdku i s křidélkem a očičkem, připravené i pro vaše tvoření.

Ptáčky jsem natřela bílou akrylovou barvou, křidélko fialovou. Po zaschnutí, jsem okraje zašpinila lehce černou barvou a dílky k sobě slepila. V zadní části jsem přilepila tavnou pistolí silnou špejli a tu zasunula do otvoru v březovém špalíku. I tohle místo jsem pro jistotu zakápla lepidlem z tavky. Na špalík jsem pak namotala přírodní lýko a kolem špejle stuhu. 

Okna jsou hned veselejší. Zatím jen z venku, ale mám koupenou látku na nové závěsy. Jak já se na ně těším! :-)



1 komentář:

  1. Veľmi pekné. Zvláštne, každý rok riešim dilemu medzi veselou jarnou výzdobou a fialovou pôstnou. A neviem prečo mi doteraz nenapadlo zdobiť jarnými kvetmi vo fialových farbách. Budem to musieť napraviť. Vďaka za inšpiráciu!

    OdpovědětVymazat