2. října 2016

Lišky z překližky.

Podzimní tvoření, zdobení a dekorování je v plném proudu. Ano i u mne. Když je tak krásné babí léto, baví mne to mnohem více. Letos jsme se s Týnkou zamilovaly do lišek. Lišky šité, malované, papírové, filcové a taky překližkové. Všechny vám ukáži postupně.



Překližkové jsem vystavila i pro vás v obchůdku. Jsou hned v 5 provedení.

Tady je malá ukázka toho jak takové motivy vznikají. Nejprve vezmu do ruky tužku a kreslím.Linie, které budu chtít řezat pak obtáhnu černým popisovačem a přenesu do počítače.
Pak přichází na řadu dlouhá úprava v kreslícím programu. Od toho mě stále bolí za krkem a mám zkažený zrak, je mi to jasné. :-(

Ale první vyřezání lišek mi pak přinese takovou radost, že na všechny strasti ihned zapomenu. Většinou ani tato verze není konečná, protože až po vyřezání většinou zjistím malé nedostatky, které je ještě třeba upravit.

Pak už stačí vzít do ruky pastelky, vodovky, fixy nebo akrylové barvy jako já a výřezy pomalovat. První vrstva je základní, kterou lehce obrousím smirkovací houbičkou a pak pracuji na detailech a stínování.
Výřezy jsou díky akrylkám mnohem odolnější a dají se použít třeba na venkovní věnec na vchodové dveře, tak jako jsem to udělala já.


Základ věnce je z březových proutků. Dozdobila jsem ho tím co jsem na zahradě našla. Žluté usušené květy Smilu, fialkové květy Dobromyslu a makovičky Černuchy. K tomu kukuřičné šustí a překližkové výřezy listů a samozřejmě lišky.


Pochlubím se i dalšími podzimními zákoutí, které jsem si zatím letos vytvořila.
Krásný podzim i Vám!!!!





6 komentářů:

  1. Krása a nádhera. Bylo by možné si objednat přímo od tebe a ne přes fler? Uvažuju, že bych toho vzala víc i do kroužku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Děkuji! Budu ráda, když výřezy udělají radost i někomu jinému. Určitě napiš na ivetule@seznam.cz, domluvíme se.

      Vymazat
  2. Krásná zákoutíčka. :-) Lištičky se povedly, mají hezký kukuč. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo díky :-) Škoda jen , že se nám počasí tak pokazilo. Jsem ráda, že jsem výzdobu stihla a dělá mi teď radost. Přeji krásný podzim.

      Vymazat
  3. Krásne výrezky, pekne namaľované a krásne jesenné zátišia.
    Pekný večer,
    A.

    OdpovědětVymazat