6. října 2014

Filcová hruška - návod

Minulý týden byl velice náročný a tak to moje tělo nevydrželo a musela jsem ulehnout. Včerejšek nic moc, ale dnes už mi to nedalo a vzala jsem si tvoření do postele. V poslední době tvořím nejen s překližkou, ale také s filcem. Prostě mi přijde takový podzimní. Pomalu ho vkládám do obchůdku a určitě přibudou i výrobky z něj.
Jedním z nich tahle hruška. Podzimní dekorace, která udělá radost i když si na ní nepochutnáte.





Když jsem šila jablíčkovou brož připravila jsem si také zelené dílky filcu na hrušku, k tomu kousek zelené na lupínky, hnědé na stopku, bavlnky, jehlu a vatelín.
Díly na hrušku jsou trochu divné, ale věřte, že když sešijete 6 kousků k sobě, hruška vám opravdu vznikne. Já si hlavní díl udělala 15 cm dlouhý a krásně se mi na jeden filc velikosti A4 vešlo všech 6 kousků.




Jednotlivé díly sešijte bavlnkou smyčkovým stehem. Dílů je šest a chvíli to trvá, ale filc je bezva materiál, který se netřepí.

Sešijte k sobě i první a poslední díl ve spodní širší části hezky zašijte. Z druhé strany si nechte otvor a hrušku hezky vyplňte vatelínem. Vejde se ho dovnitř docela dost, když chcete, aby měla hruška hezký tvar.

Z kousku hnědého filcu si umotejte ruličku a sešijte k sobě, vznikne vám stopka, kterou pak zasunete do horní části. Lístečky mohou být dva na sobě a různé barevnosti.. Můžete je také prošít k sobě.

Stopku zasunete do horního otvoru přišijete a lísteček také. Já ještě hrušku ozdobila filcovými květy.

Spolu s filcovými listy a přírodním lýkem jsem ji umístila do proutěného košíčku, kde mám krásnou žlutou listopadku.

K listopadce jsem napíchala větvičky z kroucené vrby a pověsila dřevěné ptáčky ozdobené scrapbookovým papíry v podzimních barvách.




5 komentářů:

  1. Ivetko, hruška je moc pěkná...určitě ji vyzkouším..a opět mě zaujali ptáčci..moc krásní..měj se hezky a uzdrav se...Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, díky, jsem jak malá holka, dnes jsem dokonce tajně utekla před manželem do dílny, protože jsem potřebovala něco vyříznout :-D
      Ale není to ještě ono, ono se to v posteli srovná a pak nafotím i ty nové ptáčky. ;-)

      Vymazat
  2. Ivka, krásna jesenná dekorácia. Prajem skoré uzdravenie. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anrej moc díky, za okny na mě mává sluníčko, bude brzy líp :-)

      Vymazat
  3. Je moc krásná Ivetko!
    Posílám pozdravení, Helena

    OdpovědětVymazat