15. září 2014

Strašák nebo sněhulák? - návod

A já si ten podzim prostě užiji a basta. Všude vidím už samé zimní a vánoční dekorace a přitom je ten podzim tak krásně barevný. Namalovala jsem šablonu strašáka, vyřezala z překližky  a až při sestavování jsem si uvědomila, že pro všechny nedočkavce bude vhodná k sestavení sněhuláka. Jako vždy jsem zdobení nafotila i pro vás.

Skládačka je čtyřdílná. Základní tvar s hlavou a kloboukem, lem klobouku, nos a malý kos. Podle toho jak díly poskládáte vznikne vám pod rukama buď strašák nebo sněhulák.

Jednotlivé díly si nejprve pomalujte. Používám akrylové barvy a místo štětce někdy použiji houbičku. Jednotlivé odstíny se dají natupovat přes sebe a nejsou vidět tahy štětcem.

Ptáčka jsem natřela na černo a jeho zobáček jsem udělala žlutý. Vznikl docela hezký kosák. :-)

Vrchní část na hnědo, tam bude klobouk, hlavu světlou a spodní část bude nějaký oblek. Po zaschnutí jsem vše obrousila brusnou houbičkou a hrany zašpinila tmavou barvou.

Tam kde je hrana klobouku a hlavy jsem nanesla tavné lepidlo a na něj navrstvila přírodní lýko. Opatrně aby jste se nepopálili.

Na lem klobouku jsem také nanesla roztavené lepidlo a přitiskla ho na lýko. Chvíli podržela a po vystydnutí lepidla lýko - vlasy strašáka zastřihla. Trochu ze shora a do ofinky. Černý kosák už si našel také své místo.

Pak už zbývalo jen domalovat oči , dolepit červený nos, permanentním fixem domalovat pusu. Na oblek dolepit knoflík a kolem krku uvázat stuhu. Tu jsem také na pár místech přichytila lepidlem. Klobouk jsem dozdobila filcovými listy nebo květy.

A tady už je sněhulák. Bílá hlava, červený klobouk, nos je nakřivo a z mrkve. Kolem krku tentokrát červená mašle.  Jak sněhulák tak i strašák mají lehce naznačené tváře růžovou barvou.

Klobouk jsem ozdobila horkým embosem bílé barvy. Jak na něj vám ukážu v některém z dalších návodů.

Tak , který se vám líbí víc? Strašák nebo sněhulák? Mně dělají radost oba.




5 komentářů:

  1. Milá Ivetko, hned objednávám..chci se jen zeptat, čistě náhodou, zda jsi mi už neodeslala ten balíček s girlandou..pokud ne, doplatila bych hned dnes strašáky pro všechny děti a mohla bych ušetřit na poštovném...pokud je už odesláno, nevadí...stejně objednám:o))..krásný den..a díky Inka

    OdpovědětVymazat
  2. Ivetko, ten se ti moc povedl. :-) A souhlasím s tebou, podzim si užijeme! ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jůů, ty jsou roztomilí. Taky už chci zas něco vytvořit. Potřebuji pročistit hlavu jako sůl.

    OdpovědětVymazat
  4. HI ! I love your work and your house ! You are a beatiful blog ,
    Angelica

    OdpovědětVymazat