Je třeba jablka nastrouhat, podrtit nebo pomlít. Nandat do lahví a zpoloviny zalít vodou. Poté přikryjte gázou a přes ni natáhněte gumičku, aby se dovnitř nedostali mušky. Jablka každý den promíchejte. Nechejte kvasit alespoň měsíc.
Recept jsem čerpala ze stránek od Danky.
Když už máme ocet hotový, tak si uděláme trochu lepší balení než mají v obchodě. Přichystejte lahvičku s octem, kolečko papíru na čepičku (já ho předem pomuchlala), jutový provázek, korálky červené barvy a etiketu s nápisem.
Na internetu jsem si našla vhodný obrázek jablíčka a vepsala jsem do něj svůj název. Pak už stačí jen vytisknout v odpovídající velikosti, vystříhnout a nalepit na lahev.
Kolečkem papíru překryjte víčko lahve. Několikrát omotejte jutový provázek. Zavažte mašličku a navlékněte malé červené korálky, jako malá jablíčka. :-)
Iveto, jablicka tedy nemam a ocet asi delat nebudu, i kdyz vydim to krasne baleni, tak je mozna pujdu koupit... Krasne! Mej hezky tyden, Katerina
OdpovědětVymazatIvetko, to je báječný recept a úžasné provedení! Jsi šikula, moc se mi líbí tvé láhvinky :)). Super. Krásné dny. Ajka
OdpovědětVymazatTak to já určo zkusím,děkuji za receptík!Hezký den!!!
OdpovědětVymazatsupr, díky za návod:-)
OdpovědětVymazatAjka
Krásně jsi ty lahvičky ozdobila. Vypadá to skvěle.
OdpovědětVymazatIvetko, děkuju za recept. Vůbec jsem netušila jak se takový ocet vyrábí. Určitě ho zítra vyzkouším.
OdpovědětVymazatJinak balení máš moc pěkné. Ahojky. Lenka