6. dubna 2012

Domácí zmrzlinky


Nedávno proběhlo médii, že prý bude zmrzlina letos o něco dražší :-( A já ji mám tolik ráda! :-) Udělám si domácí, nevyjde o moc levněji, ale za to vím co do ní dám a báječně chutná.
K prvnímu receptu mne přivedla Monika Brýdová. Trochu jsem recept obmněnila a zmrzlinka je výborná. Poprvé jsem ji dokonce ani nestihla vyfotit, jak rychle se snědla.

Mandlová zmrzlina

Potřebujete:
1 plechovku zahuštěného mléka
2 smetany na šlehání
1 lžičku mandlového aroma
Všechny přísady promícháte do tuha.


Nandáte do misky a dáte na několik hodin do mrazáku.

Můžete experimentovat a vytvářet různé obměny této zmrzliny jako já. Citrónovou příchuť jsem docílila přidáním 1. lžičky  citrónové tresti a 3. lžiček citrónky. Samozřejmě opravdový citrón by byl lepší, ale já ho zrovna doma neměla. Citrónová zmrzlina není tolik kyselá jako kupovaná, ale taky moc dobrá.

Levandulovou zmrzlinu má ráda zase moje dcera a dělám jí přidáním asi 3 lžiček levandulového sirupu, který dělám v létě.

K Vánocům jsme si naježili tvořítka na zmrzlinu od Tescomy. Děláme je pokaždé a zbytek pak dávám do vaniček. Moc ráda bych vyzkoušela namočení téhle zmrzky do čokolády, ale to zase někdy příště.:-)




Míša zmrzlinky z plata od vajíček



Zmrzlina se skládá ze dvou částí, na tu první si připravte - 1 měkký tvaroh, 1 zakysanou smetanu a 100 g moučkového cukru. Tvaroh, smetanu a cukr rozmixujte.

Na druhou část si přichystejte - 100g čokolády, 50 g Omegy a 1 lžíci kakaa. Čokoládu spolu s ostatními ingrediencemi rozpusťte ve vodní lázni.

Do každého kalíšku dejte jednu lžíci rozpuštěné čokolády. Můžete použít klasické plato na vajíčka nebo jako já od Kindervajíček. Do každé čokolády nastříkejte směs z tvarohu.

Plné plato nachystané do mrazáku. Zhruba po 3 hodinách už můžete mlsat. 

3 komentáře:

  1. Tak to bude v létě pochutnáníčko,já dělám také domácí zmrzlinku,je o hodně lepší!Michaela

    OdpovědětVymazat
  2. Ivetko, díky za typ, určitě vyzkouším, vypadají úžasně!
    Krásné Velikonoce všem u vás přeji!
    Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Ivetko též jsem zkoušela tu první, od Moniky :-) Přišla mi ale hodně tučná, a tak jsem podruhé přidala salko k tvarohu s cukrem a pomačkaným jahodám... A ne celé,ale jen půl :-) A byla to mňamka. :-) Krásné dny moc přeje Evča

    OdpovědětVymazat