17. dubna 2011

Terakotové květináče v novém kabátku.

Okna v našem domě mají krásné široké parapety. Vždycky to byl můj sen. Protože říkám, že kytiček není nikdy dost. Vyrobila jsem jim nové originální oblečky. Starých keramických květináčů mám opravdu spoustu, ale neodolám ani novým terakotovým květináčům, plasty prostě nemusím.
Už dlouho mi tu ležela nevyužitá strukturovací pasta, kterou jsem používala na zdobení rámečků.



Poté , co jsem květináče omyla, jsem na jejich horní okraj natřela větší vrstvu strukturovací pasty.
Když povrch pasty zavadl vtlačila jsem do něj kolem dokola gelové razítko.
Moje razítko je ze sady, kterou jsem koupila v Německu. Pokud zadáte ve vyhledávači transparentní (gelová) razítka, objevíte jich v prodeji spoustu a jistě si vyberete to, které vám bude vyhovovat.
Pak už zbývalo jen počkat až pasta dobře zaschne. Výrobce doporučuje 24 hodin. Já si pomohla sušením v troubě. :-)










Celý květináč jsem natřela bílou akrylkou. Tři vrstvy stačily k tomu aby zakryli terakotovou základní barvu keramiky.

Houbičkou lehce namočenou v hnědé barvě jsem vytvořila přes okraj květináče patinu. Použila jsem plastovou šablonku a na bílý květináč natupovala opět hnědou barvou motiv kytiček.





http://www.econea.cz?a_box=nms3qr6c

5 komentářů:

  1. fuuuu, akoze ake dobre... :) velmi sa mi paci tento napad.....kde jaaaa som bola, ked som nenasla doteraz tento blog?? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji! Jsem ráda, že se líbí! Blog funguje teprve chvilku :-) A teď zjišťuji, že jsem si opět vytvořila další závislost. :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Ivetko, to je fakt dobrý nápad dát starým květináčům nový kabátek. Taky jsem si nedávno koupila tuhle strukturovací pastu, ale z důvodu toho, že bych ji mohla použít při dotvořování keramických šperků, do kterých se chci pustit. Vůber keramika jako taková je můj velký koníček a jestli můžu, přijmi pozvání na můj blog (jsem nováček), mám tam spousty svých keramických výrobků, většinou do zahrady, protože zbožňuji si květináče dekorovat třeba i keramickými zápichy nebo nějakým lesním mužíkem, byla jsem překvapena, kolika lidem něco takového v obchodech taky chybí... no uvidíš, budu moc ráda, když se pokoukáš, ahoj Margita - margitkab.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. dobrý den, chtěla bych si keramické květináče natřít balakrylovýma barvama, očistila jsem je kartáčem a šmirgl papírem, mám je ještě omýt nějakým lihem, nebo saponátem s trochou sava?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslim ze to uz neni treba, spis bych to pak cele prelakovala,pokud by to melo prijit nejak vic do stiku s vodou

      Vymazat