Bylinky rostou jako divé, dávám je do salátů, na grilovanou zeleninu a když jdu okolo třeba s prádlem , jen tak do ruky si utrhnu kousek libečku a promnu ho v rukách. Tu vůni mám opravdu ráda, nějak mi připomíná dětství. Moje babička ho dávala do polévky velké množství a já to jako malá nesnášela. Zvláštní jak se můj pohled i chuť k libečku, za ta léta změnila. :-)
Včera jsem si asi z poloviny másla udělala máslo bylinkové.
Utrhla jsem si trochu libečku, pažitky, petrželky, bazalky a tymiánu.
Důkladně jsem bylinky pokrájela a spolu s máslem smíchala vidličkou.
Pak jsem směs položila na kus alobalu , to protože jsem doma neměla potravinovou folii, ta by na výrobu másla byla lepší.
Uválela jsem a utáhla v alobalu malý váleček, který jsem dala do lednice.
A dnes jsem balíček rozbalila, podívejte jaká krása v něm byla. A ta chuť a ta vůně. :-)
K obědu jsem dělala dušenou zeleninu s mořskou štikou a právě na ni jsem položila kousky bylinkového másla. Lahoda.
Odpoledne jsem si máslem namazala chléb a přidala ředkvičky. Opět lahoda. :-)
Vaše bylinkové záhonky okukuji na vašich fotkách. Jistě také tuhle dobrotu děláte. A kdo ne, tomu ji rozhodně doporučuji.
Iveta