28. března 2019

Brdy - okruh 21 km

Skořice - Míšov - Padrťské rybníky - Skořice

Na mém blogu je kategorie Výlety. Myslím, že je škoda, že ji tak zanedbávám. I my často vyhledáváme tipy na výlety v místech kde to neznáme a tak budu ráda, když inspiruji vás k toulání třeba v našich krásných Brdech.
Na tenhle výšlap jsme se vydali v sobotu 16.2. v době kdy bylo v lesích ještě docela dost sněhu, ale ten víkend bylo tak krásně, že nešlo prostě odolat.



Naši trasu jsem vám v mapě označila oranžovou barvou. Modré P v červeném kroužku, je parkoviště Kolvín, které je nově vystavěné právě pro turisty Brd. Zde jsme nechali naše auto stáli jsme na něm úplně sami. Bylo 10:45.



Na parkoviště se dostanete přes závoru a lístek, který tím získáte, pak těsně před odjezdem zaplatíte v automatu, který se na parkovišti nachází.

Nové parkoviště Kolvín . Na celý den cena 50 Kč.
Z parkoviště jsme se vydali po neznačených cestách, ale podle mapy směrem k bývalé střelnici Kolvín. I když jsou cesty na mapě značené přerušované jsou pevné a i na trekovém kole by se tudy dalo dobře jet.

Řídící věž střelnice Kolvín.
 Od střelnice jsme šli po lesních cestách. Na chvíli jsme se napojili na cyklostezku č. 2273.

Sníh na cestě od Trokavecké skály byl zajímavě zbarven.
 Snad složením zeminy v těchto místech? 

Po chvíli chůze od Trokavecké skály jsme se opět napojili na cyklostezku č.2168 a zároveň na červeně značenou turistickou cestu směřující do Míšova. Teprve teď jsme potkali první turisty. Míšov dobře známe a tak jsme věděli co nás čeká. Odměna v podobě pivka a velké klobásy ve zdejším grilbaru.


Po odpočinku jsme se vrátili kousek do části Míšova zvané Bělehrad a mezi hezkými chatkami došli až k hlavní silnici, po které jsme malý kousek přešli na lesní cestu. Sníh byl i na ní a tak nevím, zda by byla v létě vhodná i na kolo. Mírně stoupající cesta nás dovedla až k zeleně značené cestě, která vede kolem místa kde měl stát vojenský radar.
Na rozcestí Jsme se napojili na červenou a uhnuli vpravo kolem zbytků kláštera Teslíny až k hrázy Hořejšího Padrťského rybníka. 

I v zimě jsou Padrťské rybníky moc krásné.
Cesta od Hořejšího k Dolejšímu rybníku je lemovaná potůčkem a vede krásnou alejí.

V Aleji u Dolejšího Padrťského rybníka a zbytky dlážděné cesty.
Ten den bylo opravdu výjimečně krásně a pár turistů  jsme potkali i na kole. Sluníčko sníh z cest už téměř uklidil.

Od hráze Dolejšího Padrťského rybníka byli patrné stopy od běžek,
které vedli právě směrem na zamrzlý rybník :-)
Teď nás čekala cesta k autu a přiznávám, že v tuhle chvíli už toho moje nohy měly dost. První jarní výšlap byl náročný, ale moc krásný. Směrem na vrchol Palcíř. Pak uhnout na bývalý Kolvín. Je zde tabulkami značeno několik míst kde stávaly chalupy v zaniklé obci. Přes horní část střelnice po modré turistické značce a k autu jsme dorazili těsně před 17. hodinou.

Téměř cílová rovinka přes střelnici Kolvín.

Žádné komentáře:

Okomentovat