11. října 2012

Les na polštářích

Před dvěma lety jsem si ušila patchworkový obrázek na zeď naší ložnice. Proto jsem se rozhodla pro neobvyklou kombinaci barev na polštářcích, aby to krásně ladilo. Ještě než nám listy opadají tak si jich trochu natrhejte a vyzkoušejte tisk na látku.

 Z víkendové vycházky do lesa jsem si donesla ještě pár listů a přidala k nim listy z růže. Barvičky na textil a houbičky mi pomohly k výrobě mé vlastní látky.



 Listy jsem potiskala bílou látku. Na pevnou podložku jsem položila filc, pak látku, natřený list, noviny a převálela válečkem.

Z látky jsem vystřihla dva obdélníky 22 x 46 cm.

 





Pak už zbývalo jen přidat z každé strany pruh fialové látky a dokončit polštářky.

Listy jsem natiskla i na bílý papír. Protože jsem chtěla docílit stejné barevnosti použila jsem i tady barvičky na textil.

Podle velikosti rámečku jsem papír zastřihla, k němu ještě karton na vyztužení a pak už stačilo jen lepící páskou přichytit.

 Obrázek ladí s fialově vymalovanou stěnou.


4 komentáře:

  1. Ivetko jsou krásnéééé, a nápad tedy opravdu úžasný :-) Kdyby jsi chtělaa :D už jsem též na blogspotu, moc se těším,že se občasně "uvidíme" :-) Zdraví a do oblíbených ukládá Evča (murkaeva)

    OdpovědětVymazat
  2. Ivetko,to je krása. Moc se mi líbí barevná kombinace a snad ještě víc nápad, spojit tisk na polštáře s tiskem na papír. A doladit tak ložnici i o krásné obrázky.

    Andrea

    OdpovědětVymazat
  3. nádhera, veľmi sa mi to páči!
    A.

    OdpovědětVymazat
  4. Ivetko, moc hezké a dokonale sladěné!
    Hezkou sobotu, pa Helena

    OdpovědětVymazat