3. února 2015

Srdíčková razítka

 Abych pro vás připravila také nějaký nový Valentýnský návod vyrobila jsem srdíčka z gumy, s kterou se dá razítkovat. Vyzkoušela jsem hned několik způsobu a se všemi jsem spokojena.
Takovou gumu si můžete zakoupit i vy a vystřihnout si jakékoliv tvary razítek.
Já jsem do obchůdku vložila tato srdíčková a postupně budu přidávat další.

Nevýhodou takových razítek bude jejich životnost. , záleží opravdu na tom jak se o ně budete starat. Po každém razítkování je třeba je dostatečně očistit. Pokud razítkujete obyčejnou razítkovací barvou, stačí k očistění vlhčený ubrousek. Pokud použijete barvu temperovou, akrylovou nebo barvu na textil, poté ihned použijte kartáček a vodu. Pak do sucha usušte.

Razítka jsem vyrobila ve třech velikostech 7, 6 a 5 cm. Dala by se vystřihnout z gumy i ručně, ale tooooolik práce. :-)
Tuto pěnovou samolepící gumu si můžete zakoupit v deseti barevných provedeních a nemusíte ji použít jen na výrobu razítek.



V zadní části je papír, který se dá lehce sloupnout a pak hmota moc hezky drží na podkladu , který si zvolíte.  Jako ozdobu ji můžete použít na papír, dřevo, přírodniny .... Jako razítko, pak na tvrdý karton, dřevo nebo akrylovou destičku.

Akrylové destičky jsou vhodné v tom, že přesně vidíte kam tisknete. Srdíčko jsem přilepila na destičku a pomocí razítkovací barvy na houbičce jsem ho natupovala růžovou barvou.
Razítko jsem natiskla díky průhlednosti destičky hezky doprostřed papírového sáčku. I tyto sáčky jsou novinkou v mém obchůdku. Často se mě lidé ptali, kde je kupuji a tak jsem je pro vás naskladnila hned ve třech velikostech.

Poté jsem se rozhodla razítko použít na tisk textilu. A hned černou barvou, abych zjistila, jestli barva půjde z razítka dolů. Barvu jsem si nejprve nanesla štětcem na houbičku a pak natupovala na razítko.

Tak a podívejte jak to dopadlo. Protože jsem nepostupovala dostatečně rychle ( no při focení návodu , to ani moc nejde), barva se do razítka vsákla a na látce nezůstalo nic. Ale protože je srdíčko na akrylové destičce, vůbec nic se neděje. Díky němu můžete tisknout opětovně stále na jedno místo až do té doby než se vám tisk nepovede.

Podívejte, mně se povedlo hned napodruhé. A hned jsem vám zase vyfotila, jak vypadá razítko po vyčistění kartáčkem pod tekoucí vodou. Stále krásně drží a po barvě ani vidu.

Protože se mi srdíčko zdálo moc tmavé , natupovala jsem si razítko tentokrát modrou barvou a ještě jednou natiskla. Díky tomu se motiv hezky vystínoval a už nepůsobí tak tvrdě.

Pro další tisk jsem si připravila hned 6 odstínů akrylových barev. Ty jsou podobné temperovým , ale je opravdu dobré je z razítka co nejdříve vyčistit.

Tady vidíte natupované barvy. Hezky jednu vedle druhé a ne příliš velké množství, to by pak tisk nebyl moc hezký.

Tentokrát jsem srdíčko zkusila otisknout dvakrát. Napravo je první tisk a protože na razítku zůstal ještě dostatek barvy, vlevo můžete vidět docela povedený druhý tisk.

Tady už vidíte razítko vyčištěné a vystižené motivy srdíček. Tiskla jsem je na obyčejnou čtvrtku a to méně natisknut jsem obtáhla černým fixem.
Jedno ze srdíček jsem použila na veselý zápich a to druhé na neobvyklé černé přáníčko.



Žádné komentáře:

Okomentovat