26. května 2014

Decopatch technika ve velkém

Dnes šla Kristýnka do postele moc ráda. Snad se jí budou zdát jen samé krásné sny  v té nové posteli, plné romantických kytiček. Papíry už mám docela dlouho a postel jsem začala zdobit zhruba před měsícem. Jen jsem si zkusila, jestli ten můj nápad půjde vůbec zrealizovat. Až je mi líto, že jsem dokončení tak dlouho odkládala.

Postel je udělaná z horní části palandy. Původně byla natřena na bílo, ale barva se dost odírala a tak si Týnka na odloupnutá místa lepila samolepky. Když jsem teď samolepky odloupla, šly dolů i s barvou.




Výhodou polepování velkých částí je to, že nemusíte papír trhat ani stříhat, ale prostě ho používat celý. Poškozená místa postele jsem nijak neošetřovala. Dřevo jsem natřela lepidlem na decoupage a přiložila celý papír. Ten jsem rukou uhladila a vytlačila vzduch. Pak jsem zahnula horní část a přetřela z hora opět lepidlem. Dolní část jsem pak jen jednoduše odtrhla.

Z postele jsem vyndala matraci a papír zahnula lehce i do vnitřku postele.  Když někde pod papírem zůstal vzduch, vzniklou bublinku jsem lehce prořízla a vzduch štětcem namočeným v lepidle vytlačila.

Na celou postel jsem spotřebovala 10 kusů papírů decopatch a skoro polovinu lepidla.
Papíry prodává například Monika Brýdová a výběr vzorů je veliký.

Jdu se podívat na tu mojí princeznu jak se jí v nové posteli spinká.
Dobrou noc i vám! :-)


5 komentářů:

  1. Do takové postýlky bych chtěla taky.určitě se jí krásně spí..jako na louce..je to moc hezké..Inka

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle se mi moc líbí a jsem moc ráda, že jsem na Vaši stránku narazila :) už dlouho přemýšlím jak upravit svůj nábitek v pokoji, proto bych se chtěla zeptat, jestli se dá tento papír koupit i v papírnictví nebo se dá pouze objednat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,
      chyby dělám i já :-)
      Papíry seženete v dobrých výtvarných potřebách nebo v obchodech s tvořivým materiálem.
      Hezký víkend! Iveta

      Vymazat
  3. A také se omlouvám za tu obrovskou hrubku v předchozím komentáři :-O sama nad sebou jsem se zhrozila :D

    OdpovědětVymazat
  4. úžasné :) za chvíli budeme naší malé holčičce vytvářet dětský pokojíček a chci aby ho měla krásný a jedinečný, takže Vám děkuji moc za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat