12. srpna 2016

Bedýnky na míru do poličky IKEA

Vloni v létě jsem si nechala udělat novou kuchyň. Vysněnou bílou. Ještě stále ji doplňuji a vylepšuji, vychytávám všechny úložné prostory a dekoruji.
Nad hlavní pracovní deskou mám polici se čtyřmi stejně velkými čtvercovými přihrádkami. Původně mi do ní měl dělat šuplíky kamarád truhlář, ale nakonec jsme se nějak nedomluvili a já si vyrobila praktické bedýnky přesně na míru.




Téměř po dvou měsících testování se mi velmi osvědčily. Jsou lehké, hezky se s nimi manipuluje a věci v nich jsou přehledně uspořádané. Dokonce některé druhy koření používám více něž jindy. Ano jedna přihrádka je věnována koření, druhá čajům a třetí sladkostem. Tři věci, které u nás frčí dennodenně. Navíc štítky na bedýnky jsem si vyrobila a přichytila tak, že jdou kdykoliv změnit.


Zrovna tuhle se sladkostmi mi včera syn ušpinil rukou umazanou od borůvek. Stačila jen navlhčená utěrka a šmouhy jsou pryč. Povrch bedýnky jsem totiž přetřela dvěma vrstvami akrylové barvy.



Na cedulce je vypálený název obsahu a cedulka je přelakována, aby nápis nevybledl.

A aby to pěkně ladilo, pustila jsem se do výroby nové kolekce sáčků na bylinky. Cedulky, které jsou k nim přichycené opět praktickými hřebíčky se dají sundat, sáček vyprat a opět cedulky přichytit. Je na nich použitý stejný font písma jako na bedýnkách a navíc jsou přelakované, aby vypálené písmo nevybledlo.

To všechno mám pro vás také na prodej. Bedýnky hotové, bedýnky k sestavení , samotné cedulky a pytlíčky na bylinky.


6 komentářů:

  1. Moc pěkné, ty vypálené nápisy jsou super nápad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je úžasné, že mohu vypálit opravdu co chci, nikdy bych nevěřila, že práce se dřevem mě tak chytne.:-)

      Vymazat
  2. Ivetko, nádhera, už přemýšlím nad objednávkou..ozvu se..Přeji krásné dny Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, nový školní rok se blíží a tebe už chytá tvořivá:-) ještě odpočívej a vstřebávej ty krásné prázdninové zážitky. Já nevím, kdy stihnu dočíst všechny tvoje příspěvky, je to jedna velká nádhera.

      Vymazat
  3. dobrý den pro výpadek internetu píšu komentář podruhé ..ceduličky jsou super !!už jsem koukala i k vám na flér a myslím,že přijdu nakoupit ,líbí se mi i zápichy do květináčů.

    OdpovědětVymazat
  4. dobrý den pro výpadek internetu píšu komentář podruhé ..ceduličky jsou super !!už jsem koukala i k vám na flér a myslím,že přijdu nakoupit ,líbí se mi i zápichy do květináčů.

    OdpovědětVymazat