20. září 2015

Štrůdl z vlastního těsta

Recept na tento štrůdl už jsem vám chtěla ukázat dávno, ale vždy jsem si vzpomněla až když bylo napečeno a snězeno. :-) Je pro ty kteří nemají zrovna po ruce listové těsto, nebo nemají rádi štrůdl z něj. Tak jako já.

Těsto si udělejte z těchto ingrediencí a nechte ho v ledničce 2 hodinky odpočinout.

3 1/2 SKLENIČKY HLADKÉ MOUKY
1 HERA
7 LŽIC VODY
2 ŽLOUTKY
1 LŽÍCE OCTA
TROCHU PRÁŠKU DO PEČIVA

Na mísení těsta používám mixér. všechny věci do něj naházím a za chvíli je hotovo. Těsto by mělo odpočívat v lednici , nevím proč, ale asi aby ztuhlo a šlo vám pak dobře vyválet.

Když bude odpočívat připravte si jablíčka. My jich dostali plnou mísu jako naturálie od souseda. :-)

Těsto rozdělím na tři díly. Klasicky vyválím a rovnou dávám jablíčka, cukr a skořici.

Zabalené záviny dám na vymazaný plech, potřu olejem a propíchám vidličkou, aby mohl vzduch záviny nepopraskaly.

Troubu předehřívám na 180 °C a peču horkým vzduchem 35 minut. Pocukruji moučkovým cukrem a pak se nemůžu udržet abych to všechno nezbaštila sama. :-)




Máte i vy svůj recept na těsto. A co náplně, plníte jen jablky, nebo se pouštíte do různých experimentů. Já jsem na tohle opatrná, ale na vaše rady dám.

6 komentářů:

  1. Dobrý den,mám hodně receptů na štrůdly od taženého až po "práškový",jak mu říkala moje maminka / dvě placky na sebe přes celý plech a do nich náplň.Dělám je na sladko i na slano a vždy se ponich jen zapráší.Přeji další povedené pokusy a dobrou chuť. Zdraví Věra z Litoměřicka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj Věrko, moje maminka taky dělá dvě placky na plech uprostřed s jablíčky a to těsto vlastně chutná stejně jako to moje. :-) Rychlé a dobré. Mávám a děkuji za podporu :-)

      Vymazat
  2. Včera jsem pekla tento stejný...Nám doma moc chutná..Hezký den Ila

    OdpovědětVymazat
  3. No mňamky, štrůdlík se moc povedl, vypadá moc pěkně a láká mě ho vyzkoušet. :) Vlastní recepr nemám, ale zkoušela jsem přidávat do těsta pivo, a bylo to taky chutné a zůstávám u jablek.

    OdpovědětVymazat
  4. To vypadá úžasně, určitě doma vyzkoušíme!

    OdpovědětVymazat