26. února 2015

Zalaminovaná slepička - návod

Aby mi papírové dekorace dlouho vydržely, laminuji je. Chcete vidět, jak to celé probíhá? Připravila jsem si pro vás návod na slepičku. Je vyrobena z designových scrapbookových papírů.


Nakreslete si jednoduchý návrh. 





Podle nákresu si udělejte šablonky jednotlivých dílů. Na ozdobu ocásku jsem použila raznici květinky. A z jedné z květinek jsem vystřihla i zobáček a lalok.


Šablonky obkreslete na papír, který bude finální. Já zvolila krásné designové scrapbookové čtvrtky.
Různé druhy papírů mám v obchůdku a neustále je obmněňuji.


Před slepením jednotlivé dílky patinujte razítkovací barvou. Slepte a černým fixem udělejte falešné prošití. Domalujte očíčka a zobáček.


V podstatě by bylo hotovo, ale je možné výtvor zalaminovat, tak jak to dělám já. Vlastním docela obyčejnou malou laminovačku, kterou jsem si koupila v hypermarketu. Pokud nastřádáte výtvory na A4 jistě vám je v některém s copy center zalaminují.


A takhle laminace probíhá. Jendou stranou dovnitř ...a druhou stranou ven. Výtvor se tak stává krásně lesklý. Jakoby nalakovaný.


Slepičku opatrně vystřihněte. Okolo ní je malý vzduchový okraj, do kterého se nesmí střihnout, jinak by se ke slepičce dostal vzduch a vytvořily by se nehezké bublinky. Vyberte si na co slepičku přichytíte. Špachtličky, kolíček, špejle? 


Slepičku přilepte tavnou pistolí.

A vida jak jí to v mém novém květináči sluší. Dokonce vajíčko už snesla.
Slepičku můžete klidně polít vodou při zalévání a nic se jí nestane, vydrží vám jako dekorace i do příštích Velikonoc.





6 komentářů: