8. října 2014

Filcové jablíčko - návod

Vkládám pro vás i návod na filcové jablíčko, které jsem dělala jako pondělní příspěvek pro Holky v akci. Facebookové příspěvky mají nevýhodu v brzkém zapomnění minulosti a tady na webu lze návod mnohem lépe vyhledat. 





Budete potřebovat opět filc. Pokud chcete jablíčko červené tak jako já, tak červený, ale žluté nebo zelené by se mi taky moc líbilo. Zelený filc potřebujete na lupínko a hnědý na stopku. Dále jehlu, bavlnky, vatelín, brožový můstek a třeba srdíčkový knoflík na ozdobení.
Tvar si vystříháte opět podle šablony a velikosti jakou potřebujete. Moje jablíčko je široké 7 cm. Přijde mi tak akorát na hezkou brož na kabelku.


Hlavní díly potřebujete dva a ty sešijte po obvodu k sobě smyčkovým stehem. Třeba v horní části nezapomeňte nechat otvor na vycpání vatelínem.

Vatelín nacpěte do jablíčka pomocí nůžek. Díky tomu, že používám ne úplně slabý filc, ale o tloušťce 1,5 - 2 mm drží výrobky hezký tvar.

Při úplném sešívání nezapomeňte vsunout stopku a přišijte také pomocí zelené bavlnky lístek,kterému můžete udělat žilkování.

V zadní části přišijte brožový můstek, to pokud budete chtít jablíčko použít jako brož.

Přední část můžete nechat jen tak anebo ho ozdobit tak jako já. Knoflíčků už mám spoustu a nejraději bych je našívala na všechno :-)

Rozhodně jsem s šitím filcu neskončila, barev je velké množství a tak už mě napadají další a další projekty, do kterých bych se ráda pustila.


3 komentáře:

  1. jablcko je priam na zahriznutie... a je moc krasne :) dakujem za navod, pa Zuzana

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, vaše jablíčko, mě vrátilo do dětských let, kdy jsme stejným způsobem vyráběli jehelníčky pro maminky k MDŽ. Mějte krásný den. Seniorka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za milý komentář, moje dcera tvoření s filcem taky miluje a je tedy fajn, že se tenhle materiál opět vrátil. Iveta

      Vymazat