1. února 2014

Jogurtová bábovka

Dnes jsem měla chuť upéct, ale když jsem se podívala do lednice, nenašla jsem dostatek surovin, které by mě vnukli nějakou inspiraci do čeho se pustit. Dva bílé jogurty by se daly použít a tak jsem zapátrala na internetu a objevila hned :

SOUBOJ RECEPTŮ: TŘI ÚŽASNÉ MOUČNÍKY Z JOGURTU

Pustila jsem se do pečení jogurtové bábovky, protože mě na ní zaujaly hned 3 věci, které jsem ještě při pečení nedělala. 

Na recept budete potřebovat:
 200 g hladké mouky,
100 ml oleje,
200 g cukru krupice (já použila třtinový),
200 g bílého jogurtu,
3 vejce,
1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva,
olej a mletý kokos na vymazání a vysypání formy.

To co jsem nikdy nedělala je nejdříve smíchat všechny sypké věci. Já pokaždé míchám vajíčka s cukrem tak jak mě to naučila maminka.
Takže smíchejte - mouku, cukr, vanilkový cukr a prdopeč.
Cukr jsem použila tak jako autorka třtinový.

Poté přidejte jogurt a vejce. Zamíchejte.

Pak přijde na řadu olej, ten taky řádně vmíchejte do směsi a je hotovo.

Formu na bábovku vymažte a vysypte, já tentokrát poprvé použila na vysypání kokos.

Smíchanou směs nalijte do formy. Jak vidíte je jí tak akorát. U mnoha receptů se mi totiž stalo, že směsi bylo mnohem více než bylo třeba .

Pekla jsem v horkovzdušné troubě na 180°C 40 minut.
Než jsem uklidila kuchyň po pečení a sepsala tento příspěvek, tak byla bábovka hotova a nádherně to doma vonělo. Stačí jen vyklopit, vyfotit a jede s na návštěvu i s něčím dobrým ke kafíčku. :-)

Krásný víkend!







3 komentáře:

  1. Milá Iveto, bábovky miluji, tak určitě vyzkouším. Děkuji za inspiraci.
    Moc chválím celý blog, je tu spoustu zajímavostí. Přeji krásný večer Anny

    OdpovědětVymazat