13. dubna 2013

Tvarohová mňamka

Peču téměř každý víkend a tvarohové buchty patří mezi naše oblíbené. Tentokrát jsem chtěla vyzkoušet něco nového a tak jsem prostě do vyhledávače zadala MOUČNÍK S TVAROHEM a tento recept byl první který na mě vyskočil. Mám ráda, když se ingredience měří na hrnky a zaujala mě poleva ze zakysané smetany s rozpuštěnou čokoládou. To jsem ještě nikdy nezkoušela.

Na buchtu potřebujete:
2 vejce
1 hrnek cukru
1 vanilkový cukr
2 hrnky hladké mouky
1 prášek do pečiva /prdopeč/
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
do poloviny těsta vmíchat - 2 lžičky rozpustné kávy a 2 lžičky kakaa




Od maminky vím a vždycky se tím řídím, že je důležité nejprve promíchat cukr s vejci. I když je v receptu napsáno smíchejte vše dohromady, tak se tím neřídím. Cukr s vejci nejprve našlehám do pořádné pěny a poté teprve přisypu ostatní. Zrovna tak prdopeč zamíchám lehce rukou do mouky. Stalo se vám , že někdy začnete při míchání těsta kýchat? Tak to je právě tím, že jste měli prdopeč na povrchu, rozprášili jste ho do vzduchu a nadýchali se ho. :-)

Polovinu světlého těsta jsem nalila na vymazaný a vysypaný plech a na něj rozlila a rozetřela část druhou s kakaem a kávou a dala péct na 180°C na 15 - 20 minut


Na vychladlý koláč patří krém z :
2 pudinky uvařené v 1/2 l  mléka
1/2 kostky másla
2 kostičky měkkého tvarohu
cukr podle chuti
rum podle chuti

Pudink uvaříme a ještě do teplého zamícháme máslo. Přidáme tvarohy, rum a cukr podle chuti.

Na polevu je třeba 1 čokoláda na vaření, kterou rozpustíme - já to udělala ve vodní lázni a poté přidáme 2 zakysané smetany a nalijeme na moučník.

Mám ve zvyku ještě hotový moučník dozdobit. Stačí nasypaný kokos, rozemleté oříšky. Dneska jsem ho posypala Grankem přes formu na taštičky.

Po vychladnutí v lednici můžeme tuhle kalorickou bombu spořádat. Mňam! :-)

6 komentářů:

  1. Dnes jsem si našla tuto mňamku z tvarohu,jelikož máme tvaroh neustále v lednici,tak jdu do toho,už se těším jak bude chutnat,protože na obrázku vypadá moc dobře.

    OdpovědětVymazat
  2. Buchta opravdu vynikajici muzu jen doporucit.

    OdpovědětVymazat
  3. To mu se říká opravdová mňamka!! :))

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
  4. DOKONALÉ!!!Opravdu mňamka ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. ja jeste do toho kremu pridala banany a taky to bylo dobré

    OdpovědětVymazat