10. února 2013

Kostým malé upírky

Na maškarák se malá moc těšila, přichystat kostým malé upírky bylo snadné. Byla jsem ráda, že nám skončilo období princezen a konečně se můžu vyřádit. :-) Moje tunika posloužila jako šatičky a k tomu pár doplňků. Jaký model chystáte pro děti vy?

Tunika je velikosti 36. Přední část jsem na dvou místech nařasila a našila kytičky z organzy. Na spodní lem jsem našila nařasený pruh černé organzy. Vestička je z pleteného bolerka, kterému malá už dávno odrostla.


Malá sada šperků pro upírku. Obojek kolem krku z krajky, který se vzadu zapíná na háček a vpředu je ozdoben korálky. Malá černá peříčka na náušnicích. Velká organzová kytička našitá na sponku byla ozdobou do vlasů.

Detail kytičky s krajkou která zdobí přední nařasení na tunice.

  Odpárané rukávky z již malého bolerrka jsem trochu zkrátila a zúžila. Horní část jsem začistila krajkou a doplnila o stužku, která se kolem ruky zaváže na mašličku.

 Trochu bílé barvy na obličej, obočí a oči zvýraznit barvou černou . Červenou pusinku a nezapomenout na zuby a trochu krve. Jsou menší, to prý aby se malé dětičky nebály. :-)

5 komentářů:

  1. hehe skvelá upírka, aj my sme žili posledný týždeň karnevalmi:)

    OdpovědětVymazat
  2. No veliká paráda.....:-) Hezky jsi se vyřádila a bude to ještě lepší, jak poroste, budou se nároky na kostýmy zvyšovat....to si teprve užiješ. První rok jsem šila piráta, loni jsem dva týdny po porodu neměla na nic čas ani chuť, tak jsem koupila kostým hasiče od jedné moc šikovné paní, ale letos se také vyřádím. Chystám mušketýra.......určitě se pochlubím časem na svém blogu.....ale pšššš....je to překvápko....:-D

    OdpovědětVymazat
  3. týý jo.... upírka jak vyšitá:-)))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  4. Tééééda Ivetule, kde jste se schovávala? Úplnou náhodou jsem objevila Vaše stránky. Dnešní večer jsem celý proseděla u nich. Nemohla jsem se odtrhnout. Prošla jsem je celé (pravda, příspěvky jsem nestihla číst) .... těch skvělých nápadů, co jsem tu objevila. Úžasné tvoření a nápady. Spadla mi brada. Zítra se budu muset ještě vrátit a projít kde budete v po, pak také v út a ve st :) Přeji sluníčkový den a spoustu nápadů. Jitka

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojky Jituš!
    Díky za tolik chvály. Nakoukla jsem i já na tvoje stránky a myslím, že máme spoustu společného. Od každého zkusit prostě musíme obě. Určitě i já se vrátím načerpat inspiraci. :-) Krásné dny!

    OdpovědětVymazat