17. října 2012

Dýňové malování

V mém obchůdku mezi překližkovými výřezy můžete objevit i něco málo halloweenských dekorací. 3 velikosti dýní a třeba kocoura. :-)
Ráda překližku zdobím papíry, ale tentokrát jsem se rozhodla pro barvy a postup pro vás nafotila.

 Dvě z dýní jsem natřela strukturovací pastou , jednu lepidlem smíchaným s jemným pískem a kočičku pouze bílou akrylovou barvou.

Lepidlo i pasta uschnuli téměř stejně. Dýně s pastou jsem natřela lazurovací barvou. Štětcem křížem krážem a jak se píše v návodu nechala zhruba 5 minut zaschnout.

Po 5 minutách jsem lazurovací barvu stírala větším suchým štětcem opět cik cak. Díky této technice vystoupí světlé části.

Dýni natřenou lepidlem s pískem jsem pomalovala akrylovými barvami nejprve oranžovou a poté lehce zpatinovala žlutou celý povrch a také všechny hrany. Abych pravdu řekla, tento levnější postup se mi i více líbí.

Okraje dýní jsem ozdobila falešným prošitím. Akrylovou bílou barvu jsem si dala do plastové lahvičky s aplikátorem a dělala jednoduché čárky.

Kočka by měla být na Halloween černá, ale já se rozhodla ji nechat bílou a navíc jsem jí ozdobila pomocí šablony a hnědé barvy.

Překližkové dýně už zdobí naše podzimní truhlíky.



6 komentářů:

  1. Ahoj Ivet, Ty jsi opavdu šikulka. Mě na takovéhle krásné tvořivosti čas skoro už nezbývá. Ahojky Margit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Margit, mám to velké štěstí že mi moje práce dovoluje tvořit od rána do večera. :-) Krásné podzimní dny!

      Vymazat
  2. Nádherné...ráda si prohlížím Tvoje stránky a žasnu nad šikovností a tvořivostí....:-D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jsem byla ve čtvrtek odpoledne nakupovat ve Tvořivém ráji v Hořovicích a narazila jsem tam určitě na Tvoje dýně....:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, mám tam dýně, hotové, polotovary a taky ty opravdové okrasné. :-)))) To je velká škoda, že jsme se minuly. Ve čtvrtek tam nebývám. Tak třeba někdy!

      Vymazat