5. července 2012

Úroda ze zahrádky






Naše třešeň byla tento rok plná krásných třešní. Část jsme jich rozdali sousedům a část jsem zavařila. Vznikl třešňový džem, třešňová klevela a třešňovo banánová marmeláda - ta nám chutná nejvíce.  Všechny recepty jsem dělala z dvojí dávky, aby jste věděli jaké množství sklenic můžete čekat.

Přikládám 3 recepty, které jsem vyzkoušela a inspiraci jak takové zavařeniny přikrášlit + obrázek a etiketu k vytištění.


 Třešňová klevela
1 kg vypeckovaných třešní podlít 100 ml vody a rozdusit na kaši, sejmeme poklici a zvolna vaříme ještě 20 minut, vmícháme 250 g krupicového cukru a ještě povaříme 10 minut. Nakonec vmícháme 2 lžíce rumu. Horké plníme do sklenic.
Já sklenice ještě asi půl hodinky zavařila.


 Třešňovo banánová marmeláda
800 g třešní a 200 g banánů rozmixujeme
Povaříme, přidáme 500 g cukru a 1 sáček Gelfixu
trochu kyseliny citrónové



 Třešňový džem
1 kg vypeckovaných třešní, které jsem před vařením pokrájela na menší kousky
1 sáček želírovacího cukru
Společně povařit 20 minut a horké plnit do skleniček. Ty pak otočím dnem vzhůru a něchám dokud nevstydnou.



 Ráda používám obyčejný papír, který zmuchlám. Vystříhala jsem z něj kolečka podle skleněné misky. Vytiskla jsem si obrázky třešní, ty jsem pak vyrazila raznicí.



 Marmeládu jsem zabalila do růžovozelena. Opět zmuchlaný papír, proužky papírů, vytištěné štítky a zelená příze na uvázání.


2 komentáře:

  1. ty jsi tak pilná, nádherné fotky.

    OdpovědětVymazat
  2. Ivetko, navařila si parádně a zabalila a ozdobila si všechno kouzelně!
    Díky za etiketky.
    Přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat