14. července 2012

Bazalkové placky


Před čtrnácti dny jsme byli na prvním prázdninovém kempování a navštívili jsme Botanicus. Mimo jiné nám zachutnaly bazalkové placky. Škvarkové by doma stejně nikdo nejedl a tak jsem recept trochu pozměnila a i včerejší návštěva se olizovala. :-)
Na kvásek 40 g droždí, 1/4l mléka, 1 lžička cukru. Hotový smícháme s 200 g polohrubé mouky, 400 g hladké mouky, 200g sádla rozpuštěného, 2 vejce, sůl a místo škvarek trochu pokrájené slaniny a hrst rozkrájené bazalky.
Těsto necháme vykynout.


 Nakynuté těsto je krásně nadýchané a hezky se s ním pracuje. Místo škvarek jsem do těsta přidala nakrájenou slaninku a hrst nasekané bazalky.



 Nejprve udělejte kuličky a nechte je ještě trochu nakynout.

 Z kuliček placičky a ty potřete rozšlehaným vejcem. Navrch můžete dát ještě plátek slaniny.

Placky jsou k nakousnutí. No ne? Báječně voní i chutnají po bazalce. V Botanicusu byli placky nazelenalé, myslím, že to bylo tím, že bazalka uvnitř byla sušená.Určitě to taky vyzkouším.

5 komentářů:

  1. Moc zdravím Ivetko, tyhle placky určitě vyzkouším, já bazalkový nádech můžu, pro mé chlapy bych to viděla trochu do oregána, to by určitě taky šlo, viď. Měj se krásně Margit

    OdpovědětVymazat
  2. Ivetko, určitě je vyzkouším, vypadají báječně a bazalky mám dost.
    Květináčky jsou super!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. URČITĚ VYZKOUŠÍM.
    DĚKUJI ZA RECEPTÍK.
    PĚKNÉ LÉTO.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  4. Ivetka, práve dnes ich robím, miesto slaninky a sádla som dala len olivový olej a sú mňamózne:) Navyše z nich mám riadnych mackov lebo mi poriadne napuchli, nie ako tvoje decentné placičky:) Nikomu to však neprekáža, naopak kŕmime sa nimi o 100 šesť:) Gabi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gábinko, díky za milý komentář :-)
      Miluju slovenštinu a jsem ráda, že placky se vydařily. Rozhodně vyzkouším změnu s olivovým oleje. Díky! Iveta

      Vymazat