25. června 2012

Třešňový koláč

Bylo mi líto dělat z tak krásných třešní obyčejnou bublaninu a tak jsem trochu experimentovala. Strouhaný koláč s jablky zná možná spusta z vás. Já místo jablek použila právě třešně.


400 g hladké mouky
150 g práškového cukru
4 žloutky
1 tuk (Hera)
1 prášek do pečiva
třešně, oříšky, sníh ze 4 bílků


Žloutky s cukrem jsem smíchala a zrovna tak i 4 bílky na tuhý sníh


 Do žloutků s cukrem jsem přidala celou Heru, 400 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva.

 Těsto jsem si rozdělila na třetiny. A jednu z nich dala na chvilku do mrazáku, aby šla lépe strouhat.


 Ze dvou třetin jsem vyválela základ a položila ho na vymazanou a vysypanou formu.


 Vypeckované třešně jsem rozdrtila a smíchalala s několika lžícemi třešňové marmelády.


 Hmotu jsem natřela na základ, který jsem posypala trochou strouhanky.
A to celé jsem potřela sněhem ze 4 bílků.
1 třetinu těsta, kterou jsem měla v mrazáku jsem smíchala s 1 sáčkem rozdrcených oříšků.
 Těsto smíchané s oříšky jsem nastrouhala na sníh.

Pekla jsem na 180°C zhruba 35 minut. Upečený koláč jsem pocukrovala.

1 komentář:

  1. to musim vyzkouset, jen co kacenky nanesou zase dost vajec :) tresni mame kvanta

    OdpovědětVymazat