5. března 2012

Buchta s šachovnicí

Zjišťuji, že čím jsem starší, tím víc získávám jistotu v kuchyni. No a tak by to mělo být, že? :-)
Dostala jsem báječný nápad místo BEBE sušenek použít Polomáčené sušenky, na buchtu , kterou dělává moje maminka. Já jsem si její recept přizpůsobila mojí malé nové troubě, kterou jsem si koupila kvůli pečení Fimošperků. Manžel navrhl, že jí budeme s sebou brát na dovolenou s karavanem a tak je třeba se připravit.
Pod fotkami jsem ještě vepsala původní recept s BEBE sušenkami na velký plech.

Trouba je malá, ale plech v ní byl, tak proč ho nevyzkoušet. Nemusí se rozehřívat, prostě jen dáte plech do trouby, nastavíte teplotu a už pečete. Já pekla na 180 °C 25 minut.

Na takhle malý plech jsem si připravila těsto z :
1 vejce
4 rovné lžíce cukru
10 vrchovatých lžic polohrubé mouky
6 lžic oleje
4 lžíce mléka
1/2 prášku do pečiva

Uvařila jsem vanilkový pudink ve 400 ml mléka, přidala 2 lžíce cukru a zašlehala 50g másla. To jsem ještě horké nalila na teplou buchtu.

Na teplý pudink jsem naskládala Polomáčené sušenky. Ty miluju! Byl to dobrý nápad, čokoláda se lehce roztekla a já nemusela ani používat polevu.

A teď už jen zbývá se rozhodnout, zda budete hrát u kafíčka za bílé nebo černé.  Anebo za oboje? 



Původní recept:
Buchta s BE-BE
4 vejce
16dkg cukru
16 dkg pol. Mouky
½ prášku do pečiva
Vše ušleháme a dáme péct.
1 l mléka
3 vanilkové pudinky
15 dkg másla
15 dkg cukru
Uvařit pudink s cukrem a do něj zašlehat máslo. Teplé nalít na teplou buchtu.
Na teplý pudink poklást BEBE sušenky. Pokapat rumem a polít čokoládou.

7 komentářů:

  1. To vypadá na výbornou mňamku. Už si píšu!! A ta trouba je super!! Hezký den. Peťa

    OdpovědětVymazat
  2. Mňaaaaaaam!!!! Príď aj ku mne upiecť takúto mňamku :-) ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Ivetko, tvůj blog je krásné místo a jsem moc ráda, že jsem tě dnes našla. Jdu si to tady prolézt a přidávám se hned k pravidelným čtenářům.
    Můžu tě pozvat na návštěvu ke mně?

    http://vad-art.blogspot.com/

    Hezký den! S.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den Ivetko, mohu se zeptat co je to za malinkou troubu? Jsme již s manželem sami dva a moc by se mi hodila. Proč pokaždé zbytečně rozehřívat velikou, když toho nepeču pro celou rodinu.
    Moc děkuji za odpověď.Jana Černá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den Jani!
      Ta moje trouba je značky Trend a koupila jsem ji nedávno v Globusu za 500,- Na trhu je spousta jiných značek i velikostí, stačí zapátrat a možná si počkat na nějako akci. Já ji koupila vlastně jen na Fimo,ale i na pečení je trouba skvělá. Je perfektní v tom že ji nemusíte rozehřívat a má časovač. Do 60 minut a teplotu do 240°C
      Iveta

      Vymazat
  5. Ivetko, dík za odpověď. Porozhlédnu se. Já se věnuji především šití, ale fimo mi také láká, když vidím tu spoustu krásných věcí co se z toho dá udělat. Času je ale málo.Koncem roku konečně půjdu do vytouženého důchodu, tak snad nějaký také zbude na mé koníčky.Zdravím a máte krásné stránky se skvělými nápady. Hezký den Jana Černá
    Píšu příspěvek jako anonymní, protože nevím jak tam dostat svoji adresu z facebooku. Tam fotku mám. Takže omluva za anonymitu.

    OdpovědětVymazat
  6. Jani, my tvořilky by jsme potřebovaly dny ještě jednou tak dlouhé. :-) Přeji ať je v důchodu času víc než dosti a Fimo rozhodně vyzkoušejte. Kurzů je spoustu a je lepší na nějaký jít.
    Iveta

    OdpovědětVymazat