27. března 2011

Obrázek potažený látkou

Útulný pokoj je dle mého také ten, který nemá holé zdi. Miluji poličky, kam se vejde spoustu pracholapek, a taky obrázky. Prostě rámečky, malé, velké, hranaté, kulaté … Některé mám ještě po babičce a ráda vymýšlím, co dotakového rámečku dám. Když to nejsou fotky mých blízkých, pak třeba obrázky z papírů, které vyrábím, a některé obrázky zdobím látkami. Jak to dělám, bych vás ráda naučila.

1.Z rámečku vyjmeme zádní část a podle ní si ustřihneme kopii z tvrdého kartonu. Pokud máme jen samotný rámeček, je třeba velikost kartónku dobře naměřit.



2. Karton položíme na látku a vystřihneme z ní kus ze všech stran alespoň o 3 cm větší. Pokud chceme, můžeme si už nyní na látku našít nějaké aplikace. V mém případě je to pruh béžové látky, který bude znázorňovat písečnou dunu :-)

3. Nyní nalepíme látku na karton. K nanášení lepidla používám molitanový váleček, který lepidlo rovnoměrně rozprostře. Můžete použít štětec, ale pozor, aby nebylo lepidla příliš. Na látce by se pak vytvořily nevzhledné skvrny. Látce zastříhneme rohy. Zahneme strany proti sobě, aby se látka dobře vypnula. A na ně přiložíme zbylé strany.
Přední stranu teď můžeme zdobit. Mně k ozdobě dobře posloužily kaktusy vyrobené z plsti. Nechala jsem se inspirovat březnovým číslem Praktické ženy. Takto barevné budou ladit k interiéru pokoje mého syna, který má sbírku opravdových kaktusů.

Žádné komentáře:

Okomentovat